NEWS

Grad Poreč raspisao javni poziv za potpore poduzetnicima – dodatni poticaji za izradu webshopa, osobe s invaliditetom, starije osobe i dugotrajno nezaposlene

gradskauprava
12.07.2022. 18:35; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Grad Poreč raspisao javni poziv za potpore poduzetnicima – dodatni poticaji za izradu webshopa, osobe s invaliditetom, starije osobe i dugotrajno nezaposlene

Grad Poreč-Parenzo raspisao je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora iz gradskog proračuna za obrtnike i poduzetnike sa svog područja, kao i one koji se planiraju početi baviti poduzetništvom. Ove je godine za tu namjenu planirano 250.000 kuna s mogućnošću povećanja iznosa ukoliko bude veliki interes.
Naime, Grad Poreč – Parenzo iz godine u godinu povećava iznos planiran za bespovratne potpore poduzetnicima. Tako su prošle godine dodijeljene ukupno 53 bespovratne potpore, u vrijednosti 216.831 kuna što je gotovo tri puta više od godine ranije. Upravni odjel za gospodarstvo i EU fondove konstantno prati potrebe poduzetnika pa se osim povećanja iznosa za potpore mijenja i namjena potpora, tako su primjerice prošle godine uvedene potpore za digitalizaciju i potpore besplatnog vrtića za dijete za poduzetnice početnice. S obzirom na veliki interes u 2021. i dobro prihvaćen model mjera, s istim mjerama nastavlja se i u 2022. godini, uz neke dodatne mjere.

Tako će se od ove godine, uz izradu web stranica, sufinancirati i troškovi izrade web shopa, a dodatna sredstva dodjeljivat će se za zapošljavanje/samozapošljavanje osoba s invaliditetom, osoba starijih od 50 godina i dugotrajno nezaposlenih osoba.

Na web stranici www.porec.hr na linku http://www.porec.hr/prva.aspx?stranica=3819  objavljen je Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva u 2022. godini. Potpore će se dodjeljivati kroz sljedeće mjere: 1. potpore poduzetnicima početnicima koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo, 2. potpore za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata, 3. potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje, 4. potpore za izradu web stranice i web shopa, 5. potpore obrtima za obavljanje poslova dadilja, 6. potpore za subvencioniranje nabave dugotrajne materijalne imovine, 7. potpore za uvođenje inovacija u proizvodnju, 8. potpore za subvencioniranje boravka djeteta u dječjem vrtiću ženama poduzetnicama početnicama.

Korisnici potpora mogu biti obrti i trgovačka društva koji posluju i imaju registrirano sjedište na području grada Poreča – Parenzo, a ne odnose se na pravne i fizičke osobe čija je osnovna djelatnost trgovina, ugostiteljstvo i poljoprivreda. Krajnji rok primanja prijava je ponedjeljak, 5. prosinca 2022. godine.

Iako se u Poreču iz godine u godinu otvara sve više novih obrta i poduzeća,  veseli podatak da se ˝ne gase˝ mladi poslovni subjekti. Prema saznanjima koje imaju u nadležnom upravnom odjelu, svi korisnici gradskih potpora još uvijek posluju, a često se korisnici, koji su prijašnjih godina ostvarili pravo na potporu u sklopu mjere 1. za početak poslovanja, prijavljuju i za potpore u sklopu drugih mjera (npr. nabavu opreme, digitalizaciju poslovanja i sl.)

 

Print Friendly, PDF & Email