Grad Poreč-Parenzo uvodi uslugu i-Računa (e-Uplatnica i e-Račun), elektroničku dostavu uplatnica i računa građanima

117712.iRacun
08.09.2015. 09:50; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Grad Poreč-Parenzo uvodi uslugu i-Računa (e-Uplatnica i e-Račun), elektroničku dostavu uplatnica i računa građanima

Grad Poreč-Parenzo, gradska poduzeća Usluga d.o.o., Odvodnja d.o.o. i Stan d.o.o., gradske škole, Osnovna škola Poreč, Talijanska osnovna škola Bernardo Parentin i Umjetnička škola Poreč i gradski dječji vrtići „Radost“ i „Paperino“, započinju s projektom uvođenja nove e-usluge za svoje sugrađane.

Građanima koji se odluče za korištenje ove usluge računi i popunjene uplatnice dostavljat će se elektronički izravno u osobni pretinac internet bankarstva što će omogućiti najekonomičnije izdavanje računa i uplatnica, kao i njihovo znatno jednostavnije i povoljnije plaćanje.

Korištenjem usluge i-Računa, računi će se moći plaćati na moderan i ekološki način, putem internet bankarstva i bez prepisivanja s papira. Dodatna prednost je i mogućnost primanja i plaćanja e-računa i e-uplatnice bilo kad i bilo gdje, dovoljan je mobitel ili računalo s pristupom internetu.

Uvođenjem ove usluge svrstavamo se među gradove koji svoj stanovnicima omogućavaju moderne i napredne usluge, usklađene sa smjernicama Europske unije o potrebi razvoja digitalne ekonomije i društva.

Što je i-Račun?

i-Račun je spoj elektroničkog računa i elektroničke uplatnice koji zamjenjuju njihov fizički format.

To je usluga koja izdavateljima računa garantira dostavu, smanjuje troškove, unaprjeđuje efikasnost naplate i omogućava modernu elektroničku uslugu. Stanovnici Grada Poreča-Parenzo koji se odluče za i –Račun mogu svoje račune primiti i platiti na moderan i ekološki način, putem internet bankarstva bez prepisivanja podataka.

i-RAČUN = e-Uplatnica i e-Račun

e-Uplatnica – unutar internet ili mobilnog bankarstva korisnik dobiva unaprijed ispunjen nalog za plaćanje na način da je nalog spreman za plaćanje kada korisnik to odluči i nije potrebno prepisivati podatke.

e-Račun – elektronička verzija računa u PDF obliku koja je izgledom identična papirnatoj verziji. Sadrži sve detalje o usluzi za koju se plaća račun. PDF račun korisniku je vidljiv unutar internet bankarstva, a ako korisnik to sam zatraži, svaki se račun šalje korisniku i na e-mail adresu. Istovremeno, korisnik dobiva arhivu računa putem internet bankarstva svoje banke i putem svojeg e-mail pretinca u koji su poslani računi.

Aktivacijom i-Računa korisnici dobivaju bržu, jednostavniju, kvalitetniju i moderniju uslugu s naglaskom inovativnog i održivog ekološkog sustava plaćanja računa.

Prednosti i-Računa:

Jednostavno je i sigurno, praktično i uvijek dostupno te besplatno:

PRAKTIČNOST – uz elektroničku dostavu računa niste ovisni o svom poštanskom sandučiću.  Bilo da ste na putu ili ste mijenjali adresu stanovanja ili jednostavno zaboravljate redovito pogledati u poštanski sandučić, uz uslugu i-Račun vaši računi su uvijek uz Vas. U bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu u zemlji ili svijetu možete ih pogledati i po želji platiti. Ne morate kasniti s plaćanjem jer niste na vrijeme preuzeli papirnati račun.

BRZINA I JEDNOSTAVNOST – u bilo kojem trenutku putem interneta možete pogledati primljene uplatnice, a kada ih odlučite platiti ne trebate unositi podatke u nalog, dovoljno je odabrati željeni datum plaćanja i potvrditi već ispunjeni nalog za plaćanje.

ISPLATIVOST – usluga je besplatna, a plaćanje i-Računa može biti i bez naknade. Plaćanje podliježe standardnim naknadama Banke. Uz i-Račun možete koristiti i uslugu izravnog terećenja. Tada i-Račun koristite za informiranje o visini i datumu računa jer plaćanje automatski nastupa putem izravnog terećenja.

SIGURNOST DOSTAVE I ČUVANJE RAČUNA – uz elektronički dostavljene račune nema rizika da račun bude ubačen u tuđi poštanski sandučić, ili da ga otvore treće osobe. Jednako tako, primljene račune možete spremati u svoje računalo i tako formirati praktičnu elektroničku arhivu svojih računa.

DOPRINOS ZAŠTITI OKOLIŠA – primanjem računa u elektroničkom obliku sudjelujete u smanjenju potrošnje papira. Čuvajmo zajedno naše šume.

Želite li saznati više o aktivaciji usluge i-Račun ? Kliknite ovdje.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email