NEWS
Laguna Ironman 800

Gimnastičarke kluba KRSG POREČ uspješno otvorile jesensku sezonu natjecanja u Udinama

udine
11.10.2016. 00:27; ; Početna / Sport i rekreacija / Gimnastičarke kluba KRSG POREČ uspješno otvorile jesensku sezonu natjecanja u Udinama

Gimnastičarke kluba KRSG POREČ uspješno otvorile jesensku sezonu natjecanja  u Udinama gdje je održan ” International tournament for clubs” na kojem se natjecalo oko 250 natjecateljica iz 14 država (Austrija, BiH,  Bugarska,  Češka, Grčka, Italija, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Turska,  Ukraina, USA i Hrvatska).

U petak su održane radionice za gimnastičarke i trenere: aktivni trening sa Ulianom Travkinom, čudom od djeteta u svijetu ritmike, klasični balet i ekspresivni ples sa bugarskom koreografkinjom Sonyom Manukyan,  te workshop sa svjetskim ritmičkim zvjezdama A. Soldatovom,  C.Rodriguez,  V.Bertolini i N. Ruprecht.

U subotu je održano natjecanje grupnih vježbi i B programa. Mlađa kadetkinja Gresa Ramadani  osvojila je 4. mjesto u vježbi sa obručem, Emily Knapić u kategoriji kadetkinja osvojila je 2. mjesto u vježbi sa loptom, te 5. sa obručem. Juniorka Lara Knapić osvojila je  8. mjesto u vježbi sa obručem, te 9. mjesto sa čunjevima. Najuspješnija u B programu je bila juniorka Nola Božić koja je osvojila zlato u vježbi sa obručem, te broncu u svježbi sa loptom.

U nedjelju je održano natjecanje A programa gdje je mlađa kadetkinja Petra Belević bila jednako uspješna, te je također osvojila zlato u vježbi sa čunjevima, te broncu u vježbi sa obručem. Seniorka Laura Božić natjecala se među jakom konkurencijom 24  svjetske gimnastičarke i osvojila 7. mjesto u vježbi sa loptom, te 8. mjesto u vježbi sa čunjevima.

Ritmičarke svakodnevno treniraju po nekoliko sati jer ih u slijedeća dva vikenda očekuju dva velika natjecanja: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici i međunarodni turnir u Osijeku.

KRSG Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email