NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Trideset i dvije ekipe sudjelovale na međunarodnom tradicionalnom natjecanju u ribolovu sa štapom iz brodice Kup Koversade

ribici-vrsar
11.10.2016. 08:58; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Trideset i dvije ekipe sudjelovale na međunarodnom tradicionalnom natjecanju u ribolovu sa štapom iz brodice Kup Koversade

Tradicionalno međunarodno natjecanje u sportskom ribolovu u kategoriji štap-brodica, u nedjelju je doživjelo svoje 26. izdanje u organizaciji Sportskog ribolovnog društva Baraj Vrsar i privuklo je 32 ekipe iz klubova sa područja Istre, Kvarnera, Italije i Slovenije.

Prvi ulovili 9.026 grama ribe

Već po tradiciji uz jutarnju čašicu dobrodošlice te podjelom marende i natjecateljskih brojeva ekipama i barkariolima trajale su pripreme za početak natjecanja.

Na znak suca natjecanja Klaudia Ferlete, točno u 8.30 sati 32 brodice sa 64 natjecatelja krenule su na pozicije lova unutar označenog područja vrsarskog akvatorija u lov na ribe odnosno bodove.

Natjecatelje je poslužilo lijepo vrijeme bez vjetra ali na žalost i bez korentije koja je preduvjet da riba bolje grize. U 12.30 sati sudac je označio kraj lova i brodice su krenule u vrsarsku luku, gdje je pred prostorijama Baraja izvršeno vaganje ulova i upis bodova. Nakon zajedničkog ručka u Maistrinom restoranu Belvedere, proglašeni su pobjednici. Prvo mjesto Kupa Koversada za 2016. godinu, veliki pehar i zlatne medalje osvojila je ekipa SRD Umag sa dvojcem Josip Pino Tireli i Ivica Plečković sa ulovom od 9.026 grama odnosno isto toliko bodova.

Kuriozitet umaške ekipe leži u činjenici da je Josipu Pinu Tireliju ovo 25. put da učestvuje na Kupu Koversada. Drugo mjesto, pehar i srebrne medalje otišli su u Rovinj članovima rovinjske Meduze Alenu Biliću i Valteru Sponzi za osvojenih 8.076 bodova.

Najveća riba kokot od 446 grama

Treće mjesto, pehar i brončane medalje osvojili su članovi porečkog Zubatca Željko Velić i Bruno Milokanović za ulovljenih 7.798 bodova.

Organizator SRD Baraj, pobrinuo se da svaki natjecatelj dobije poklon, a tri barkariola čiji su natjecatelji najviše ulovili, dodatno su još nagrađeni. Pehar za najveću ribu, a bio je to kokot od 446 grama osvojili su članovi slovenske ekipe Marinar iz Kranja.
Sponzor Kupa Koversada, kao i uvijek bila je lokalna TZO Vrsar.

S. BRAJKOVIĆ, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email