NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

FUNTANA: Veliko proljetno pospremanje

08.05.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / FUNTANA: Veliko proljetno pospremanje
491Funtana0.jpg

Kao i obično, najbrojniji sudionici ovog posla su osnovnoškolci koji žive u Funtani (ostali su uključeni u vrsarsku akciju), a već tradicionalno uključene su i domaće tvrtke.

Njihovi su stalni partneri ovdašnji sportaši – boćari, nogometaši te odnedavno i jedriličari, a akciji su se pridružili i domaći umirovljenici. Osim čišćenja funtanjanskih otoka i priobalja, plaža i putova, uređivala su se Perila i Izvori na ulazu u mjesto, kanal za oborinsku vodu te čistila graža i grmlje uz biciklističku i pješačku stazu.

Mještani su tijekom proteklog tjedna krupni otpad mogli odložiti u velike kontejnere, koji su sada odvezeni. Učenici su usto, kao i svake godine, očistili autobusne stanice od raznoraznih plakata. Strojevima su pomogli porečka Šumarija i domaće komunalno poduzeće Montraker, kao i obrtnici Žec i Šahić te Toni Starčić.

Nakon svake uspješne eko-akcije ugostitelj Đorđo Laković u svom objektu organizira ručak – za djecu ćevapčiće i ražnjiće, a za starije janjetinu s ražnja.

Zahvaljujući toploj i sunčanoj suboti, posao je obavljen po planu pa je direktor Turističkog ureda Tomislav Čoga bio zadovoljan obavljenim poslom i izgledom mjesta, koje već ugošćava svoje stare goste u kampovima Puntica, Valkanela, Istra, Bijela uvala i Zelena laguna.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email