NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

POČELO SREDNJOŠKOLSKO SVJETSKO PRVENSTVO U ODBOJCI

08.05.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / POČELO SREDNJOŠKOLSKO SVJETSKO PRVENSTVO U ODBOJCI
725otvorenjeSPa.jpg

Oko 1000 srednjoškolaca i srednjoškolki sa svih kontinenata natjecat će se u Poreču, Umagu, Bujama i Rovinju do petka, 12. svibnja 2006. godine, kad će se najboljima podijeliti odličja.

Snage će odmjeriti 30 muških i 31 ženska ekipa iz 34 zemlje svijeta, boje Hrvatske branit će aktualni državni prvaci – odbojkaši Športske gimnazije iz Zagreba te „srebrni“ srednjoškolci iz Rovinja.

U ženskoj konkurenciji što bolji plasman pokušat će izboriti odbojkašice gimnazije Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca. Mali predah od natjecanja najbolji srednjoškolski odbojkaši imat će u srijedu kad je za sve sudionike organiziran kulturni posjet Rovinju i Puli, a navečer okupljanje pod nazivom Noć nacija (Nations´ Night) na kojoj će svaka ekipa na posebnom štandu predstaviti zemlju iz koje dolazi. 

Organizaciju svjetskog odbojkaškog prvenstva pod okriljem Međunarodne federacije za školski šport (ISF-a), Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa izborilo je u snažnoj konkurenciji Švicarske i Francuske. Generalni sponzor ovog natjecanja je Coca-Cola, koja je uz nabavku opreme osigurala i službeno piće ISF Svjetskog prvenstva – prirodnu izvorsku vodu Bistra

Ivica Hubzin, Media Val

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email