NEWS
valfresco

OKONČAN EKO-POHOD NA UČKU

08.05.2006. 00:00; Učitavanja: 58; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / OKONČAN EKO-POHOD NA UČKU
814Ucka_eko.jpg

 BUZET – Na platou bivšeg Ininog odmarališta na Učki jučer je završen 11. po redu eko-pohod na Učku.

Druženje mladeži nastalo na tradiciji nekadašnjih omladinskih marševa u čast oslobođenja naših krajeva članovi Kluba mladih »BUM« iz Buzeta nastavili su 1996. godine kao eko-pohod na Učku, obilježavajući tako Dan planeta Zemlje.

Ovo druženje već godinama okuplja veliki broj sudionika željnih druženja u prirodi i uživanja u prirodnim ljepotama sjeverne Istre.

U ovogodišnjem dvodnevnom pješačenju sudjelovalo je njih 70-ak, osim mladih Buzećana bili su tu i gosti iz Poreča, Rijeke, Zagreba, a jedan je pohodar stigao čak i iz Kanade. Nakon prvoga dana i prolaska obroncima Ćićarije te noćenja u Brgudcu, gdje je za sudionike pohoda priređena večera i zabava, tijekom jučerašnjeg prijepodneva pohodari su nastavili prema najvišem istarskom vrhu.

Ovogodišnje je druženje proteklo bez ikakvih problema, a tek je nekoliko pohodara zbog prezahtjevnog puta odustalo od daljnjeg pješačenja prije završetka. Iako nakon svakog pohoda mnogim sudionicima »ostaje« umor, nezaboravno druženje jamči da će većina ovih mladih ljudi i iduće godine nastaviti tradiciju.

Print Friendly, PDF & Email