NEWS

Funtana: Koncerti, izložbe i turističke fešte

02.06.2006. 00:00; Učitavanja: 90; Početna / Novosti / Okolne općine / Funtana: Koncerti, izložbe i turističke fešte

Sljedeći koncert zakazan je za srijedu, a nastupit će ženski pjevački zbor »Mendule« iz Vrsara. Kao i dosad, koncerti će se u župnoj crkvi održavati svake srijede u lipnju i srpnju, a nastupit će vrsni domaći i strani glazbenici.

U kolovozu su predviđena dva koncerta – nastupit će talijanski glazbenici Damiano Di Gangi, Lucio Nanni i Gabriele Garofano (flauta i violončelo) te hrvatsko-njemački par na gitari Saša Dejanović i Hubert Kappel.

Što se likovnih događanja tiče, bit će svega tri izložbe – od konca lipnja do polovice srpnja. Radovima u tehnici kolaža predstavit će se Narcisa Adalgisa Škopac, potom Ratimir Martinović apstraktnim slikarstvom, dok od konca srpnja tri tjedna slijedi glavna manifestacija »Naiva u Istri«, Funtana 2006., na kojoj izlažu domaći umjetnici.

Osim glazbenih i likovnih događanja, Turistička zajednica će ove godine organizirati četiri ribarske fešte, po jednu od lipnja do rujna, a mjesna fešta u povodu blagdana Sv. Bernarda održat će se 19. i 20. kolovoza na Rotondi.

V.Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email