NEWS

SA SJEDNICE GRADSKOG POGLAVARSTVA

02.06.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / SA SJEDNICE GRADSKOG POGLAVARSTVA
50Blagdanici.jpg

 POREČ – Pravilnik o unutarnjem redu gradske uprave prihvaćen je u drugom čitanju, uz male izmjene, a na ovotjednom Poglavarstvu prvo je čitanje prošao Pravilnik o plaćama zaposlenih u gradskoj upravi. Pravilnikom o unutarnjem redu na kraju je predviđeno 78 radnih mjesta, ali neće sva biti odjednom popunjena. Gradonačelnik Edi Štifanić rekao je da predviđa popuniti šest-sedam mjesta koja su neophodna i da već ima niz zainteresiranih mladih stručnjaka, od kojih su neki studirali u inozemstvu.

Broj radnih mjesta povećan je u odnosu na prvi prijedlog, i to za mjesto stručnog suradnika za reviziju, što je zakonska obaveza od 1. srpnja, koji će biti samostalan i odgovoran jedino gradonačelniku.

Na prijedlog dogradonačelnika Denisa Žužića, samostalni referenti i stručnjaci bit će premješteni u Ured grada te odgovorni jedino gradonačelniku.

Arduino Matošević rekao je da svim zaposlenima koji nemaju stručni ispit, a zakonom je za to radno mjesto propisan, treba dati rok da ga polože. Gradonačelnik se s tim složio i kao konačan rok određen je 1. lipnja sljedeće godine. U jesen će za sve zaposlene biti organizirani tečajevi engleskog jezika, budući da je to jezik kojim se najčešće služe unutar Europske unije.

Žužić je sugerirao da se osim tečaja engleskog organizira i tečaj talijanskog jezika, kao jezika sredine, za sve one gradske službenike koji u poslu kontaktiraju s građanima, a Poglavarstvo je sugestiju prihvatilo.

Uz ovaj pravilnik ide i onaj o plaćama, a u materijalu za prvo čitanje izrađena je tablica koeficijenata za izračun plaće, počevši od koeficijenta 1 za čistača, do 4,8 za pročelnike (bez obzira na stručnu spremu). Pravilnikom je predviđeno da visinu osnovice za izračun plaće utvrđuje Poglavarstvo, a zaposlenima se obračunava i 0,5 posto za svaku navršenu godinu radnog staža.

Stručnost, efikasnost i pravovremeno obavljanje poslova zaposlenih se prati i ocjenjuje, a sukladno tome mogu dobiti do 15 posto veću ili manju plaću.

Poglavarstvo je odlučilo oglasiti prodaju sedam od devet građevinskih parcela formiranih uz rub naselja Blagdanići u katastarskoj općini Nova Vas, od čega je predviđen proračunski prihod od gotovo 24 milijuna kuna, što će najvećim dijelom biti uloženo u groblje i gradnju mrtvačnice u Novoj Vasi.

Parcele imaju površinu od 1.022 do 1.312 četvornih metara, ukupno više od 8.000 četvornih metara. Nalaze se uz županijsku cestu Poreč – Nova Vas, graniče s naseljem Blagdanići i cestom kojom se ulazi u naselje. Poglavarstvo je odlučilo oglasiti prodaju po 80 eura za četvorni metar, što je 10 eura više od procjene sudskog vještaka, jer, kako je rečeno, po toj cijeni privatni vlasnici prodaju zemljište na tom području.

Odlučeno je raspisati natječaj za zamjenu nekretnina, što je inicirao Tomislav Blažević iz Gornjih Špadića, preko čije parcele je izgrađen asfaltirani put.

Grad je predvidio u zamjenu dati dio svoje parcele, koja bi bila pripojena Blaževićevoj okućnici. Pučko otvoreno učilište dobilo je suglasnost za raspisivanje natječaja za radno mjesto referenta obrazovanja i kulturne animacije, koje je upražnjeno sporazumnim raskidom radnog odnosa s dosadašnjom radnicom. Imenovano je i Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, na traženje maslinarskih udruga, jer su se zbog niskih temperatura smrznule sadnice maslina za koje su poljoprivrednici dobili državne poticaje.

Da bi opravdali novac, nužna je službena procjena štete. Povjerenstvo vodi Đankarlo Žužić, a članovi su Gracijano Prekalj, Josip Maglica, Čedomir Krizmanić i Ivan Bratović.

Print Friendly, PDF & Email