NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U bazilici prva večer duhovne glazbe

02.06.2006. 00:00; ; Početna / Kultura / U bazilici prva večer duhovne glazbe
385GO139873.jpg

Večeras u 20.30 sati počinju 34. susreti pjevačkih zborova »Naš kanat je lip« nastupom četiriju zborova u bazilici, jer je prvoj večeri susreta, kao i prošle godine, tema duhovna glazba. U sklopu programa prve koncertne večeri bit će čak tri praizvedbe, Đeni Dekleva Radaković, Branka Satrca i trećenagrađena skladba s ovogodišnjeg natječaja za 8. zbirku »Naš kanat je lip«, »Zdravo Mario« koju je skladao Damir Bužleta. Prvonagrađena skladba Nikše Njirića »Istarski trolist« i drugonagrađena Nella Milottija »Jugo« bit će praizvedene sljedeće godine.

Prvu večer u bazilici nastupit će kraljevički zbor »Zvijezda Danica« s dirigentom Ivicom Frletom, uz sopranisticu Miru Orešković Zidarić i pijanista Vladimira Babina; pulski zborovi »Rondo Histriae«, pod vodstvom Vinke Burić i »Matko Brajša Rašan«, koji vodi Damir Bužleta, te pazinske »Roženice«, kojima dirigira Ines Kovačić, a na orguljama će ih pratiti Đeni Dekleva Radaković. Sva četiri zbora pjevat će zajedno na početku i na kraju prve koncertne večeri Rašanov »Oče naš«.

Druga večer Kanta, u subotu, tradicionalno se odvija u Istarskoj sabornici, pa će tako biti i ovoga puta. Predviđen je nastup 11 zborova, koncert počinje u 19.30 sati, a tu će biti predstavljena i 8. zbirka, odnosno uručene nagrade skladateljima. Gost ove večeri Kanta je porečki Dječji zbor Osnovne glazbene škole »Slavko Zlatić« iz Poreča.

S.M., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email