NEWS

Fešta u Poreču s Bralićem, Intrade i Mejašima

JPR2822924
08.10.2013. 14:30; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Fešta u Poreču s Bralićem, Intrade i Mejašima

“Opet će nas zagrljene naći skupa zora bila”, pjevala je sinoć u Poreču cijela dvorana “Veli Jože” s Tomislavom Bralićem i njegovom klapom Intrade. Nije publika baš dočekala zoru, ali su stari i mladi, pristigli iz svih krajeva Istre i šire, zagrljeni i u dobroj atmosferi pjevali do dugo u noć.

Trenutno najpoznatija klapa razgalila je okupljene nižući hitove “Ane moja”, “Nisam te sriće”, “Živim za svaki dan”, “Škrinja ljubavi”, ali i “Da te mogu pismom zvati”, “Vilo moja” i druge.

Bralić i Intrade majstori su svog zanata, znaju komunicirati s publikom, napraviti toplu i srdačnu atmosferu. Nije ni čudo jer zajedno nastupaju još od 1985. godine i vješto znaju ispreplesti svoje glasove.

Mnogi su ih najčešće gledali u sklopu fešti na otvorenom tijekom ljetnih događanja pa je ovaj, jedan od njihovih rijetkih porečkih koncerata, bio poseban doživljaj. Došao je prije njihove velike turneje po Australiji na koju kreću idući mjesec.

– Hvala vam, bili ste divna publika, vratit ćemo se ponovo, rekao je Bralić nakon gotovo dva sata nastupa. Nije moglo proći bez bisa, za koji su pripremili dirljive izvedbe “Croatio, iz duše te ljubim”, “Kapetane”, ali i posebno za porečku publiku “Jednog lijepog dana”, pjesmu koju nisu pjevali zadnjih deset godina.

Bio je to prvi dio velikog cjelovečernjeg koncerta u kojem su se u pauzi publici predstavili i mladi debitanti na ovogodišnjem MIK-u, koji su osvojili visoke ocjene publike i struke – Vižinade Ivan Bottezar te Barbanac Gianluca Draguzet. Publika ih je nagradila velikim aplauzom.

A završnica večeri pripala je Mejašima, tamburašima iz Varaždina, trenutno najpopularnijoj mladoj grupi u Hrvatskoj kojima je ovo bio prvi nastup u Istri. I dok su Bralić i Intrade pjevali o zori biloj, Mejaši su odmah atmosferu zagrijali sa svojim apsolutnim hitom “Zorica”. Pjesma koja ima preko tri i pol milijuna klikova na Youtubeu, rasplesala je publiku, a nastavilo se miksom popularnih pjesama tamburaša Gazdi, ali i Miše Kovača, pa čak i Parnog valjka i Gustafa.

Iako mladi, prosjek godina im je jedva nešto viši od dvadeset, ovih šest tamburaša u starkama, kako ih od milja zovu fanovi, pokazalo se kao vrstan profesionalan bend, u kojem imaju trubu, gitare električne i akustične, bubnjeve i sve to lijepo stapaju s zvucima tamburica čime pokazuju da osim što se dobro zabavljaju, znaju čuvati i svoju tradiciju. Osim Zorice izveli su i svoje hitove “Bolji nego ikad” i “Uživajmo dok smo mladi”, koji će se naći i na njihovom prvom albumu koji je u pripremi. A publika je plesala, pjevala, radila vlakiće i uživala u atmosferi kakvu bi još vrlo rado vidjeli na kojoj od ovdašnjih fešti.

(V. HABEREITER, snimila J. PREKALJ, Glas Istre) 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email