Predstavnici stolnoteniskog kluba ‘Višnjan’ u posjeti načelniku Općine Višnjan

stk-visnjan12
08.10.2013. 18:30; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Predstavnici stolnoteniskog kluba ‘Višnjan’ u posjeti načelniku Općine Višnjan

Stolnoteniski klub „Višnjan“, najtrofejniji klub u Višnjanu, posjetio je načelnika Općine Višnjan gosp. Milana Dobrilovića. U posjeti su bili dopredsjednik kluba prof. Ivo Topolnjak i trener Stjepan Lukačić.

U konstruktivnom razgovoru čelnici kluba su prezentirali svoje uspjehe i naglasili kako su do sada osvojili preko 100 pehara na svim natjecanjima po čitavoj Hrvatskoj a njihovi su uspjesi izašli na portalima preko 300 puta, na radio centru Poreč rezultati su se objavili preko 150 puta, a u Glasu Istre do sada objavljeno je preko 300 članaka o uspjesima. Rezultati su fascinantni, ali do sada su ne samo klub nego i trener bili podcijenjeni.

Skromna sredstva nisu bila dostatna niti za trenera, tako da su morali roditelji financirati registracije savezima, kupovati loptice i snositi troškove putovanja. Treniraju  u hladnoj dvorani Kina Višnjan što su najlošiji uvjetu od svih klubova u Istri a sigurno i u Hrvatskoj. Trener je sa takvim uspjesima bio najslabije plaćeni  trener kluba  ne samo u Višnjanu nego i u cijeloj Istri. Sredstva su se raspodjeljivala bez kriterija iako su stolnotenisači nudili transparentni kriterij. Svi ostali klubovi su bili klubovi sa tradicionalnim „pedigreom“ osim stolnog tenisa. Do sada su u klubu naučili osnove stolnog tenisa preko 80 učenika i učenica  Osnovne škole što niti školi nije bilo važno osim kada su igrali pod imenom škole na školskim natjecanjima.

Načelnik Dobrilović pohvalio je rad kluba i naglasio da će Općina u svojim mogučnostima podržati klub koji je postigao toliko značajne rezultate u Istri, Regiji i Hrvatskoj. Poslije donošenja proračuna sve će biti jasno. Komisija za društvene djelatnosti proučit će kriterij kako bi bili svi zadovoljni sa raspodjelom sredstava koji će biti nedostatni ako ne bude donatora i sponzora, javljaju nam iz STK Višnjan.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email