NEWS

Ervinu Matiću iz Poreča dodijeljena zlatna i srebrna medalja na sajmu inovacija u Istanbulu

IMG_9156
29.09.2021. 11:05; ; Početna / Gospodarstvo / Ervinu Matiću iz Poreča dodijeljena zlatna i srebrna medalja na sajmu inovacija u Istanbulu

U razdoblju od 21.-26. rujna 2021. se u Turskoj u Istanbulu odvijao najveći sajam svemirske industrije, zrakoplovne industrije i tehnologije na svijetu – TEKNOFEST 2021. kojem je prisustvovalo gotovo 2 milijuna posjetitelja.
U sklopu TEKNOFEST-a održao se i 6. međunarodni sajam inovacija ISIF 2021. gdje su hrvatski inovatori u suradnji sa Udrugom inovatora Hrvatske ostvarili odlične rezultate. Hrvatski inovatori predstavili  su se s 8 inovacija koje su sve izazvale poseban interes. U okviru zajedničkog nastupa Savez udruga inovatora Istarske županije predstavio se sa dvije inovacije i to s uređajem  za održavanje branika  na autocestama  i samohodnim  uređajem za čišćenje vodenih površina, obje inovacije  autora  Ervina Matića iz Poreča

Izložbu inovacija posjetio je izuzetno velik broj posjetitelja od kojih je znatan broj iskazao interes za inovacije Ervina Matića.                  
Poseban interes iskazao je stručni ocjenjivački sud  pa je stoga i nagradio obje inovacije.

– Zlatnom medaljom nagrađena je inovacija tvrtke I.ikaro d.o.o. Ervina Matića za „Uređaj  za održavanje branika na autocestama“ dok je Srebrnom medaljom nagradio „Samohodni uređaj za čišćenje vodenih površina“  ikaro d.o.o. Ervina Matića iz Poreča .  

Osim odličnih rezultat na Sajmu dogovorena je buduća suradnja Udruge inovatora Hrvatske sa Tehnoparkom Istanbul te Sveučilištem Quatar koji će se ujedno i predstaviti na nadolazećem međunarodnom sajmu inovacija ARCA 2021. u Zagrebu.

Interese hrvatskih inovatora zastupali su tročlani zastupnički tim Zoran Barišić, Matija Žugec i Igor Dujmović.

Obzirom na izuzetan interes očekuju se i daljnji kontakti naših inovatora s poslovnih ljudi koji su zatražili povezivanje s našim autorima inovacija.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email