NEWS
VALFRESCO 10/23S

300tinjak djece sudjelovalo u obilježavanju Europskog tjedna sporta

5
29.09.2021. 12:29; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / 300tinjak djece sudjelovalo u obilježavanju Europskog tjedna sporta

Povodom obilježavanja Europskog tjedna sporta, Udruga kineziologa Poreč i Sportska zajednica Grada Poreča jučer su organizirale tradicionalno predstavljanje sportskih klubova porečkim školarcima i vrtićarcima. Predstavljanje klubova ove se godine održalo na sportskim terenima u sklopu Sportsko-rekreativnog centra „Veli Jože“, a sudjelovali su Atletski klub Maximus, Snowboard klub Goofy, Klub ritmičke gimnastike Poreč, Košarkaški klub Poreč, Streličarski klub Poreč, Jedriličarski klub Horizont, Stolno teniski klub Jadran, Rukometni klub Poreč, Odbojkaški klub Poreč i Body building klub Veli Jože.

Prezentaciju je tijekom prijepodnevna obišlo tristotinjak djece i to iz ukupno 12 nižih razreda iz Osnovne škole Poreč te sedam skupina iz dječjeg vrtića Radost 1 i 2 Crvenkapice. Treneri i članovi djeci su demonstrirali sportove, ali ih potaknuli i da se sami okušaju u njima – od ulaska u jedrilicu, šuteva na koš, do igranja stolnog tenisa ili isprobavanja atletskog poligona.

Sport je sastavni dio svakodnevice brojnih Porečanki i Porečana, a činjenica da se u 53 porečka naselja nalazi 120 dječjih i polivalentnih igrališta, dokazuje koliko je rekreativni sport raširen među svim generacijama. Događanja poput predstavljanja klubova su tu kako bi djeci približila brojne sportove koji postoje u Poreču te ih potaknula na bavljenje sportom i boravku na otvorenom.

 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email