NEWS
HALF – s

električni bicikl za djelatnike Grada Umaga

07.06.2016. 08:57; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / električni bicikl za djelatnike Grada Umaga
umag_bicikl_2

U okviru megaprojekta „Umag: Smart city-Green city“, koji promovira održivi razvoj grada, odgovorno ekološko gospodarenje resursama te ekološko osvješćivanje građana, Grad Umag je za svoje djelatnike osigurao prvi električni bicikl, potpuno ekološko prijevozno sredstvo koje će djelatnici svakodnevno koristiti u obavljanju poslova iz svog djelokruga. Novi električni bicikl poslužit će u radu na terenu ponajviše u ljetnim mjesecima kod povećanih gužvi, budući da se radi o bržem i ekološki prihvatljivijem prijevoznom sredstvu. Osim za gradsku upravu, bicikli bit će uskoro osigurani i za nekoliko gradskih ustanova, poput vrtića.

„Grad Umag ulaže velike napore u održivi razvoj i promiče „zeleni“ način življenja i razmišljanja, stoga smo odlučili uvesti prvi električni bicikl za djelatnike. Ovakvim aktivnostima pridonosimo zaštiti okoliša i utječemo na poboljšanje kvalitete života u gradu.“ naglasio je gradonačelnik Bassanese.

Električni bicikli pomažu u smanjenju prometnih gužvi, rješavanju problema parkiranja u užem gradskom središtu, doprinose zaštiti okoliša i općenito utječu na poboljšanje kvalitete života u gradu te imaju izuzetno pozitivan učinak na zdravlje.

(Rex)

Print Friendly, PDF & Email