NEWS

Druženje mještana dvaju sela uz maneštru

22.11.2005. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Druženje mještana dvaju sela uz maneštru
332GO111566.jpg

SVETI LOVREČ – Na terasi gostionice od jutra se u divovskom loncu kuhala maneštra sa svinjetinom i domaćom tjesteninom, pod budnim okom majstorice kuhinje Marije Sinožić i vlasnika oštarije Valentina Dujmovića. Ideja je potekla od Livija Matoševića, ujedno i domaćina okupljanja, koji potječe iz ovog kraja, a od umirovljenja nastoji što više vremena provesti u svom rodnom selu. On se pak za pomoć obratio nekolicini mlađih, koji su tijekom tjedna obišli svaku obitelj u oba sela, iznijeli im ideju o susretu mještana te ih pozvali da se uključe. Igor Starić, Adriano Starić, Igor Matošević, Dario Matošević i Blaž Jakim također su se udruženim snagama pobrinuli za organizaciju i pomagali u pripremi maneštre. Odaziv je bio i više no dobar – iz svake je obitelji došao najmanje jedan član.

Maneštra je za šezdesetak mahom starijih uzvanika poslužena u popodnevnim satima, a druženje se potom nastavilo pretresanjem uspomena, kao i nekih novijih događaja.

– Kad čovjek dođe u neke godine osjeti potrebu obnavljati ono što je u djetinjstvu imao i očekivao. Osim toga, u doba kad su svi zaokupljeni svojim problemima važno je pronaći vremena za ovakve susrete, koji vas doista mogu usrećiti, veli Livio Matošević. Čini se da je ova fešta samo početak niza sličnih događanja, jer se već razmišlja o novim druženjima, koje bi se u ljetnim mjesecima obogatilo sportskim nadmetanjem na obližnjem boćalištu.

M. DODIĆ, Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email