NEWS
Ljekarna

Dovršeni radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u Žbandaju i na Stanciji Diklić

IMG_20160617_134233
17.06.2016. 18:17; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Dovršeni radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u Žbandaju i na Stanciji Diklić

Obavještavamo građane da su dovršeni radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u naselju Žbandaj. Radovi su realizirani u sklopu EU projekta Poreč – sustava odvodnje sa uređajima za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča. Na području naselja ukupno je izvedeno oko 5 km kanalizacijske mreže (4.930,00 metara) i 1 crpna stanica, te je izvedeno 170 kućnih priključaka. Vrijednost izvedenih radova na području naselja Žbandaj je približno 5.100.000,00 kuna, od čega se 74% sredstava financira putem europskih fondova. Dovršetkom radova su ispunjeni svi uvjeti za provođenje tehničkih pregleda i ishodovanje uporabne dozvole, nakon čega će korisnicima biti omogućeno priključenje na sustav javne odvodnje, o čemu će biti pravovremeno obaviješteni.

U naselju Stancija Diklić dovršena je nova kanalizacijska mreža u duljini od 750 metara, na koju će se budući korisnici spajati putem 26 izvedenih kućnih priključaka. Ista odvodi otpadne vode naselja na postojeći glavni kolektor Buići – Poreč. Radovi su realizirani u sklopu EU projekta Poreč – sustava odvodnje s uređajima za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča, te vrijednosti od približno 775.000,00 kuna. Priključenje korisnika na novoizgrađenu kanalizacijsku mrežu biti će moguće po izvršenju tehničkih pregleda građevine, odnosno po dobivanju uporabne dozvole, o čemu će mještani biti pravovremeno obaviješteni.

Zahvaljujemo mještanima i budućim korisnicima sustava na suradnji i razumijevanju tijekom izvođenja radova.

Odvodnja Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email