NEWS
HALF MARATON S

Humanitarni koncert u okviru humanitarne akcije “Pomoć obitelji Zović” u nedjelju u Kazalištu u Poreču

Pressica humanitarni koncert Zovic - Ml Grgeta - E Stifanic - Ma Grgeta
17.06.2016. 12:15; ; Početna / Obavijesti / Humanitarni koncert u okviru humanitarne akcije “Pomoć obitelji Zović” u nedjelju u Kazalištu u Poreču

U Poreču je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen humanitarni koncert u okviru humanitarne akcije „Pomoć obitelji Zović“, koji će se održati u nedjelju, 19.06.2016. godine u Gradskom kazalištu u Poreču, s početkom u 20 sati.

Na humanitarnom će koncertu nastupiti Le Parentine, Brajde, Mendule, Klapa Teran, Klapa Histri te KUD Ivan Fonović Zlatela iz Kršana.

Program će voditi mladi porečki pjevač i zabavljač Gordan Gregurović – Gogo.

Ulaznice za humanitarni koncert po cijeni od 40 kuna moći će se kupiti na licu mjesta, a sav je prihod namijenjen humanitarnoj akciji „Pomoć obitelji Zović“.

Marin Grgeta je podsjetio da je humanitarna akcija organizirana kako bi se pomoglo obitelji Zović iz Funtane, koja je izgubila obiteljski dom i najveći dio svoje imovine u razornom požaru koji je izbio 9. ožujka ove godine. Cilj je akcije skupiti što je moguće više novčanih sredstava za obnovu njihove obiteljske kuće, za što je otvoren poseban žiro račun (broj računa za uplatu je HR0223800061510002038), ali pomoći se može i kroz donaciju opreme, materijala i radne snage za obnovu kuće.

Općinski načelnik Općine Funtana Mladen Grgeta zahvalio je Pučkom otvorenom učitelju Poreč i ravnatelju Eliju Štifaniću na pomoći i besplatno ustupljenom prostoru porečkog Gradskog kazališta za održavanje humanitarnog koncerta, koji je jedna u nizu aktivnosti humanitarne akcije. Dosad je već održano čišćenje požarišta, humanitarna fešta na rivi u Funtani, prihod od utakmice Funtana – Jadran je išao u humanitarne svrhe, a niz pojedinaca, organizacija i tvrtki je uplatilo sredstva na račun humanitarne akcije, ili je pomoglo na druge načine. Dosad je ukupno na žiro-računu koji je bio otvoren do 31. svibnja i ovom koji je otvoren od 1. lipnja (i bit će otvoren do 31. kolovoza) prikupljeno više od 70.000 kuna gotovine, a prikupljeno je i podosta donacija u opremi i materijalu. Naglasio je da su potrebe i dalje jako velike, jer će zahvat u konačnici stajati više stotina tisuća kuna, te je pozvao sve koji su u mogućnosti da se uključe i pomognu kako bi obitelj Zović dobila svoj krov nad glavom.

Ravnatelj porečkog Pučkog otvorenog učilišta Elio Štifanić istaknuo je kako je ustanovi kojoj je on na čelu uvijek drago kad može pomoći u prilikama poput ove, kako su to činili i do sada te činit će i dalje, koliko god bude moguće. U ime organizatora zahvalio je svim izvođačima koji su pristali besplatno nastupiti na humanitarnom koncertu, kao i voditelju Gordanu Greguroviću. Pozvao je sve koji su u mogućnosti da dođu u nedjelju navečer u porečko kazalište, provedu ugodno večer uz pjesmu i ujedno učine lijepu humanu gestu.

Plakat humanitarni koncert Zovic

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email