NEWS
Best of Poreč

Do kraja studenog Usluga Poreč vrši podjelu spremnika za odvojeno sakupljanje papira, plastike i stakla po “vanjskim” mjesnim odborima Grada Poreča

Spremnici 4
18.10.2021. 12:43; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Do kraja studenog Usluga Poreč vrši podjelu spremnika za odvojeno sakupljanje papira, plastike i stakla po “vanjskim” mjesnim odborima Grada Poreča

Podjela individualnih spremnika za odvojeno sakupljanje papira i kartona te plastične i staklene ambalaže za područje grada Poreča- Parenzo koja je trajala od 04. do 15. listopada te u kojoj je  veliki broj građana preuzeo svoje spremnika uspješno je privedena kraju.

Podjela se nastavlja po punktovima  za ostala naselja vanjskih mjesnih odbora Grada Poreča, a trajat će do kraja studenog.

Ovim putem zahvaljujemo svim našim korisnicima na odazivu i suradnji, a svi oni koji nisu bili u mogućnosti preuzeti svoje spremnike, iste i dalje mogu preuzeti na reciklažnom dvorištu Poreč-Parenzo, Garbina 10 (deponija Košambra) od ponedjeljka do petka  od 09:00 do 15:00 sati.

Podjelom idividualnih spremnika za selektivni otpad  sa terena se uklanjaju dosadašnji eko otoci kao i postojeći individualni spremnici za papir i karton, a sa preuzetim spremnicima korisnicima će se osigurati kontrola nad vlastitim otpadom , spriječiti neovlašteno korištenje spremnika , a očekuje se povećanje količina odvojeno prikupljenih reciklabilnih frakcija uz povećanje kvalitete odvojenih vrsta otpada.

Podsjetimo još jednom  kako se radi o velikoj akciji gdje je uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost počev od 2018. godine do danas Usluga Poreč uz razne organizacijske i pravne postupke osigurala ukupno 28.400 spremnika, a isti su uz grad Poreč-Parenzo podijeljeni na podrčuju općina Tar-Vabriga. Vrsar, Funtana, Vižinada, Kaštelir-Labinci i Sv. Lovreč.

Kao što je i najavljeno danas je započela podjela spremnika  na području općine Višnjan, a sve detalje vezane za samu podjelu mogu se naći na web stranicama Usluge Poreč www.usluga.hr.

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani