Dječji forum Društva “Naša djeca” Poreč u partnerstvu s OŠ Finida-Područna škola Nova Vas, OŠ Poreč-Područna škola Žbandaj,  TOŠ “Bernardo Parentin”

11 (9)
16.11.2021. 11:49; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Dječji forum Društva “Naša djeca” Poreč u partnerstvu s OŠ Finida-Područna škola Nova Vas, OŠ Poreč-Područna škola Žbandaj,  TOŠ “Bernardo Parentin”

Šestero djece Dječjeg foruma DND-a Poreč ozbiljno razgovara o 17 ciljeva UN-a za održivi razvoj, odnosno o problemima koji muče naš svijet i razmišljaju o tome kako osobno mogu doprinijeti rješavanju problema i ostvarenju tim 17 ciljeva. Naime, do 2030. godine nije ostalo puno vremena. A to je rok koje su si zemlje članice UN zadale za rješavanje problema.

Osmislili smo zajedno projekt “Želim -crtam.utječem” kojemu je cilj bio informacije o 17 UN-ovh ciljeva za održivi razvoj proširiti među djecom i odraslima, nadahnuti ih na razmišljanje i promjenu navika, kako bi i sami pridonijeli ostvarenju ovih globalnih ciljeva. Svoja viđenja problema i načina uključivanja u njihovo rješenje djeca će nacrtati,  pripremit ćemo veliku izložbu svih radova, kako bismo dodatno proširili informacije i potakli ljude na razmišljanje. A dječji će radovi poslužiti i kao ilustracija za kalendar za sljedeću godinu – tako ćemo doprijeti do što više ljudi s idejom da svatko od nas može nešto učiniti da svijet opstane u svojoj raskoši raznolikosti.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva prepoznala je značaj projekta i financijski ga podržala iz Fonda istarskih gradova i općina. Djeca iz Dječjeg foruma do sada su razgovarala s djecom u tri planirane škole, prikupili smo radove za izložbu i kalendar, a 16. 11. bio je spreman i video objavljen na DND-ovom Youtube kanalu

Dječji forum čine: Erik Todorović (osmi razred), Chiara Petretti (šesti razred), Chiara Macinich (sedmi razred), Paolo Macinich (peti razred), Denis Brković (četvrti razred) i Sara Vajagić (četvrti razred).

Voditeljica Dječjeg foruma je Sniježana Matejčić.

Projekt: “Želim-crtam-utječem”

Dječji forum Društva “Naša djeca” Poreč u partnerstvu s OŠ Finida-Područna škola Nova Vas, OŠ Poreč-Područna škola Žbandaj,  TOŠ “Bernardo Parentin”

Financijska potpora: Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda istarskih gradova i općina

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email