NEWS

Dječje utrke IRONKIDS u subotu, prijave su otvorene ! Podsjećamo i na regulaciju prometa u nedjelju

054_ironman_2022
13.10.2023. 09:00; ; Početna / Obavijesti / Dječje utrke IRONKIDS u subotu, prijave su otvorene ! Podsjećamo i na regulaciju prometa u nedjelju

Odbrojavaju se sati do početka dječje utrke Ironkids koja će se održati dan uoči najvećeg triatlona u ovom dijelu Europe u organizaciji Plave Lagune, dakle, u subotu 14.listopada 2023.  s početkom u 11 sati. Startnine su osigurane!

Djeca će biti raspoređena po dobi, u pet kategorija,  o čemu će ovisiti i duljina staze koju će trčati, od 400 metara za petogodišnjake do 2000 metara za četrnaestogdišnjake.

Prijava su moguće danas do 18 sati, kao i sutra na sam dan utrke u subotu, 14.listopada od 9 do 10.30 na lokaciji pješčane plaže ispred Lotosa u Zelena Resortu. Iznad šatora za prijave bit će start i cilj utrke.

A u Poreč već polako stiže više od 1500 najboljih svjetskih triatlonaca na drugom izdanju Plava Laguna Ironman 70.3! S njima stižu i treneri kao i članovi obitelji, pa će broj gostiju itekako porasti. A Poreč se, baš kao i Plava Laguna, pokazao kao sjajan domaćin u velikom broju evenata, pa tako i lanjskom, prvom Ironmanu, stoga isto očekujemo i ove godine. Uz svesrdnu pomoć više od 400 volontera i veliku podršku lokalne zajednice.

Plava Laguna Ironman 70.3! Poreč  počinje u nedjelju u osam sati ispred hotela Parentium Plava Laguna Laguna. Na prometnicama kojima prolaze biciklisti te trkači za vrijeme trajanja utrke na snazi će biti posebna regulacija prometa- No, iako će pojedinim dionicama biti otežano prometovanje u svakom trenutku bit će ponuđene i označene alternativne mogućnosti dolaska građana do traženih destinacija
Posebna prometna regulacija će se odvijati u sljedećim terminima i područjima:

Od 8 do 10 sati:

  • Državna cesta D-75 (kružni tok Aquacolours do Funtane)

0d 8 do 14 sati:

  • Od Aquacoloursa Porečka zaobilaznica D-75 do Kukci
  • Županijska cesta 5046 do Višnjana

 

Alternativni pravci za dolazak iz smjera Pazin – Poreč biti će omogućen preko Višnjana – Kaštelira – Tara, a za izlazak Poreč-Pazin preko naselja Valkarin – Musalež. Ulazak u Poreč sa sjeverne strane biti će moguć cijeloga dana kroz Gornje Špadiće.  

Molimo i građane Nove Vasi da koriste alternativne izlaze/ulaze u mjesto koji će biti osigurani tijekom cijelog perioda.

Od 10.30 do 16.30 sati za automobilski pr omet će biti zatvorene ulice:

  • Turistička ulica – Obala M.Tita

Neovisno o privremenoj regulaciji prometa koja će biti na snazi toga dana, hitne službe i sva vozila koja imaju za cilj brigu o sigurnosti i zdravlju stanovnika bit će propuštena uz povećane mjere osiguranja. Bit će puno volontera koji će upućivati na alternativne pravce kretanja, koji će uz to biti jasno označeni. Sve građane Poreštine molimo za razumijevanje i unaprijed zahvaljujemo!

Sve mape i rute po Istri pogledajte na mapi!

Vidimo se u Zelena Resortu na Ironkidsu i odavno rasprodanom Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, dan kasnije, 15.listopada!

Događanje podržavaju Plava Laguna, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, TZ Općine Funtana, Istarska županija, TZ Istarske županije, Ministarstvo turizma i sporta, Bina Istra i drugi sponzori kao što su Podravka, Kala, Cedevita, Zagrebačka pivovara.

Za više informacija zapratite naše društvene mreže

https://www.facebook.com/ironman70.3Croatia

 https://www.instagram.com/ironman70.3croatia

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email