NEWS

Još veći Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč s čak 1500 natjecatelja iz 56 zemalja! Predstavljen i novi brend energizer Plava Laguna Sport-

20231012_132512
12.10.2023. 14:03; ; Početna / Sport i rekreacija / Još veći Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč s čak 1500 natjecatelja iz 56 zemalja! Predstavljen i novi brend energizer Plava Laguna Sport-

Plava Laguna je predstavila novi brend energizer – Plava Laguna Sport. To je jasan znak i potvrda opredjeljenja Plave Lagune prema sportu, kako prema razvoju sportske infrastrukture, tako i prema sportskim događanjima koja su važna za produljenje sezone, kao i održivi turistički razvoj destinacije – naglasila je voditeljica brand marketinga Plave Lagune Martina Novosel Dumičić.

Plava Laguna raspolaže s čak 112 teniskih terena  u dvije destinacije, ATP stadionom u Umagu, kao i umaškom Tenis akademijom, 10 nogometnih terena (koji se prostiru na  60.000m2), dvije multifunkcionalne dvorane, te niz terena za ostale sportove.

 „Zahvaljujući upravo viziji koja u Plavoj Laguni postoji već više od 65 godina mi danas imamo veliki broj nogometnih i teniskih terena, te imamo vlastite dvorane za dvoranske sportove, imamo teniski centar i stadion u Umagu. Ali ono što je najbitnije, imamo neprocjenjivo iskustvo, znanje i sveobuhvatnu podršku koju dajemo našim gostima. Kroz brend Plava Laguna sport dodatno se obvezujemo da će ulaganja u sportsku infrastrukturu i logistiku biti i dalje bitne sastavnice poslovanja Plave Lagune te da ćemo biti pravi domaćini“, naglasio je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

Kao jedan od glavnih evenata u organizaciji Plave Lagune pod okriljem Plava Laguna Sport brenda bit će i Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč Istra, Hrvatska koji će se održati ovoga vikenda. Program je najavio direktor utrke Goran Vrus:
„Ove godine utrka je u potpunosti rasprodana te će se u nedjelju natjecati 1500 rekreativnih triatlonaca iz 56 zemalja sa 6 kontinenata. Utrka počinje u 8 sati ispred hotela Parentium u Zelena Resortu, dionicom plivanja, zatim se ide na biciklističku trasu koja će većim dijelom voditi preko zatvorenog Istarskog ipsilona te posljednja trkačka dionica u dva kruga do centra Poreča i natrag do Zelena Resorta. Ovoga puta imat ćemo i veliki Red Bull kutak u blizini Carinskog gata, gdje će se trkači okretati tako da će i sam centar grada biti dosta živ. Prvi trkači očekuju se već oko podneva na cilju iznad pješčane plaže Lotosi, a vremensko ograničenje utrke je osam sati.“

Vrus je zamolio građane za strpljenje zbog djelomično zatvorenih cesti tijekom trajanja eventa, iako su za sve građane i goste osigurani alternativni cestovni pravci. Najavljene su i subotnje IronKids utrke u trčanju za djecu od pet do 14 godina. Partner utrka je Hrvatski olimpijski odbor koji je zbog popularizacije bavljenja sportom od malih nogu osigurao startninu za sve. Prijave su moguće u petak te u subotu, na dan utrke, na pješčanoj plaži Lotosi, naglasio je Hrvoje Balen, direktor ureda za programe sporta na lokalnoj razini.

Konferenciju su podržali gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, koji će se i sam okušati u štafeti vozeći biciklističku dionicu te direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević. Na konferenciji za medije bili su i brojni poslovni partneri Plave Lagune koji se bave sportom, ali i brojnih lokalnih klubova iz sportske zajednice Grada Poreča, koji su dobrim dijelom uključeni i kao volonteri u organizaciju utrke.

Događanje podržavaju Plava Laguna, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, TZ Općine Funtana, Istarska županija, TZ Istarske županije, Ministarstvo turizma i sporta, Bina Istra i drugi sponzori kao što su Podravka, Kala, Cedevita, Zagrebačka pivovara.

Za više informacija zapratite naše društvene mreže

https://www.facebook.com/ironman70.3Croatia

 https://www.instagram.com/ironman70.3croatia

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email