NEWS

Delegacija Grada Poreča-Parenzo položila vijence uoči Dana državnosti

20240529_090552
29.05.2024. 22:18; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Delegacija Grada Poreča-Parenzo položila vijence uoči Dana državnosti

Uoči obilježavanja Dana državnosti, delegacija Grada Poreča-Parenzo, predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Rabarom položila je vijenac, zapalila svijeće te održala minutu šutnje kod centralnog križa na Gradskom groblju Poreč u spomen na one koji su položili živote za slobodnu Hrvatsku.

– Na ovaj način izražavamo posebnu zahvalnost svima onima koji su za našu zemlju položili svoje živote, kao i onima koji su se borili za život u slobodi, rekao je gradonačelnik Peršurić, podsjetivši kako se dan ranije, 28. svibnja obilježavao Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske, te obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske. T

Molitvu za sve branitelje i one koji su svoje živote položili za slobodu predvodio je župni upravitelj Mladen Pranjić, a obilježavanju Dana državnosti pridružili su se i gradski vijećnici, predstavnici Policijske postaje Poreč, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Istarske udruge dragovoljaca Domovinskog rata i Udruge antifašističkih boraca Poreč.

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email