NEWS

Uređuje se dvorište u dječjem vrtiću Radost I, Poreč

vizualizacija DV Radost 3
28.05.2024. 15:30; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Uređuje se dvorište u dječjem vrtiću Radost I, Poreč

U tijeku su radovi na uređenju dvorišta dječjeg vrtića Radost 1 u Poreču, još jedne investicije na poboljšanju uvjeta boravka korisnika ove matične predškolske ustanove. Radovi uključuju građevinske radove i postavljanje antistres lijevane podloge, te nabavu i montažu novih igrala i sjenica. Završetak građevinskih radova očekuje se kroz petnaestak dana i postavljanje igrala kroz mjesec dana, a slijedi hortikulturno uređenje kako bi do početka nove pedagoške godine, djeca dobila nove sadržaje u vrtiću.

U međuvremenu izvršit će se i potpuna zamjena portuna i ograda na dvorištu vrtića, koja će pridonijeti sigurnosti i kvaliteti prostora, a ovih se dana radi i na uređenju i farbanju vanjskih zidova i dijelova fasade novim živim bojama kako bi bili privlačniji djeci.  Radove su danas obišli uz ravnateljicu vrtića Terezu Banić, gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić i voditeljica Odsjeka u Odjelu Nadia Štifanić Dobrilović.

To su samo neki od radova na poboljšavaju uvjeti u vrtiću Radost I. Ovdje su već izvedene neke investicije, uključujući instalaciju novih klima uređaja, obnovu parketnih podova u vrtićkim skupinama, sanaciju podova u jaslicama, proširenje prostora za psihologa i pedagoga. Osim toga, proširen je i  vešeraj. U obilasku je dogovoreno da će se naglasak  dati i na sanaciji krovova radi otklanjanja problema prokišnjavanja i poduzeti odgovarajuće mjere sanacije. Na jesen će krenuti i sanacija druge faze prostora jaslica.

Grad Poreč kontinuirano radi na proširenju i unapređenju kapaciteta dječjih vrtića, pa je tako u tijeku izgradnja novih objekata u Varvarima i Novoj Vasi. Ovim će se investicijama osigurati oko 300 novih mjesta u vrtićima i jaslicama, što bi trebalo odgovoriti na sve postojeće potrebe. U proteklih par godina već izgrađeni novi vrtići u Dračevcu, Velom Maju i Žbandaju. Unatoč usmjerenju prema novogradnjama, ulažu se napori i u održavanje i poboljšanje postojećih objekata, kao što je lani izvršena završena energetska obnova zgrade kulturnog dobra Gornjeg vrtića (Radost II), te se trenutno radi i na sjedištu vrtića Radost 1.

Gradonačelnik Peršurić prilikom obilaska je naglasio da Poreč već godinama izdvaja velika sredstva u predškolski odgoj da bi odgovorio na potrebe porečkih obitelji, te da će se tako nastaviti i u budućnosti.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email