NEWS

Debljina kod djece – problem ili izazov

IMG-303e9237ef018f2ae300f3cd64aeaeb7-V
21.02.2023. 14:02; ; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Debljina kod djece – problem ili izazov

Tijekom mjeseca siječnja i veljače 2023. godine, gospođa Marijana Rajčević Kazalac, psihologinja Zdravog grada Poreč održala je predavanje roditeljima četvrtih razreda OŠ Poreč i PŠ Žbandaj s ciljem prevencije debljine kod djece.  

Psihologinja je stavila naglasak na važnost uzimanja svih obroka tijekom dana, a posebno zajutarka, prvog dnevnog obroka, prije odlaska djeteta u školu. Djeca koja konzumiraju zajutrak pokazuju povećanu sposobnost koncentracije na školskom satu, zainteresiraniji su za rad  i kreativniji.

Roditelji su dobili savjete kako mogu pojedine namirnice zamijeniti zdravijim za organizam djeteta koje je u rastu i razvoju. Osim prehrane, važno je da se dijete redovito bavi i sportskim odnosno fizičkim aktivnostima.  

Nakon predavanja, roditelji su se uključili u razgovor s konkretnim pitanjima psihologinji.

Psihologinja je istaknula da se u Zdravom gradu Poreč realiziraju programi za djecu i odrasle s prekomjernom tjelesnom težinom te se svi zainteresirani mogu javiti stručnim timovima Zdravog grada Poreč.                                                                                                                                                      
Zatim je zahvalila roditeljima na pozornosti i darovala im priručnik praktičnih savjeta Debljina – problem ili izazov u nakladi Zdravog grada Poreč i Grada Poreča.

Roditelji su pokazali velik interes za temu i odmah prelistali priručnik uz zahvalu i obećanje da će nešto i promijeniti u dosadašnjoj prehrani svojeg djeteta, ali i cijele obitelji.

 

Marija Matasović, učiteljica OŠ Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email