NEWS

Brojne dječje maškare zašarenile gradske trgove i ulice

okupljanje na Trgu slobode2
21.02.2023. 13:42; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Brojne dječje maškare zašarenile gradske trgove i ulice

Brojne male maškare iz svih porečkih dječjih vrtića zašarenile su danas (21.02.2023.) prije podne gradske trgove i ulice.

Dječji karneval u organizaciji Grada Poreča-Parenzo startao je okupljanjem maškarica na Trgu slobode, nakon čega su se, praćeni odgajateljicama, roditeljima, nonićima i prijateljima svi zajedno uputili do Trga Matije Gupca. Tu su prikazali svoje maske i koreografije koje su izradili u radionicama s odgajateljicama i roditeljima, a sve na paviljonu, prigodno ukrašenom radovima nastalim u likovnom laboratoriju i kreativnim radionicama Društva Naša djeca Poreč.

Tako se publici predstavilo 15 maškaranih skupina, odnosno grupnih maski – iz Dječjeg vrtića Crvenkapica nastupili su Kontići, iz Dječjeg vrtića Radost I Bubamare i Osjećaji, zatim Suncokreti i Snjegovići, iz područnog dječjeg vrtića Radost II Varvari, pjevale su Rasplesane note, te također, iz područnog odjela Žbandaj, nastupile su Ribice. Dječji vrtić Paperino matični odjel u Poreču i područni odjeli iz Velog Maja, Dračevca, Varvari i Tara, odučili su se za razne varijante prometnih znakova i semafora, dok su predstavnici Dječjeg vrtića 101 dalmatinac odabrali likove iz Madagaskara – bili su lavovi, žirafe, zebre i lemuri. Sve je maškare pozdravio gradonačelnik Loris Peršurić, također prigodno kostimiran.   

Grad Poreč je za sve sudionike osigurao krofne i vodu, da se počaste prije povratka u svoje ustanove slažući dojmove s današnjeg karnevala.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email