David Pršurić pobijedio na Međunarodnom harmonikaškom natjecanju „Daruvar Accordion Award“ 2024.

Tamara, Gabriel,Roko, Jože, Matteo, Vilijana, Paolo, David
29.05.2024. 22:40; ; Početna / Kultura / David Pršurić pobijedio na Međunarodnom harmonikaškom natjecanju „Daruvar Accordion Award“ 2024.

Na ovogodišnjem Daruvar Accordion Award predstavilo se devet učenika Umjetničke škole Poreč u raznim kategorijama solista te Harmonikaški kvartet, a zajedno su osvojili četiri 1. nagrade i dvije 2. nagrade.

U Daruvaru se od 21. – 22. svibnja 2024. godine održao Daruvar Accordion Award, manifestacija koja okuplja najbolje harmonikaše (soliste i komorne sastave) iz cijele Europe. Ove godine manifestacija je okupila 99 harmonikaša iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Slovačke i Poljske. Natjecalo se 99 solista i 3 komorna sastava. Natjecatelje je ocjenjivao međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih pedagoga i koncertista: Diego Vitasović (HR), Goran Penić (SRB), Luca Colantonio (ITL), Marija Plentaj (HR), Matej Zavec (SLO), Vesna Šarac (MNE). Posebno smo ponosni da je kao član komisije bio i učitelj Umjetničke škole Poreč Diego Vitasović.

Učenici Umjetničke škole Poreč svojim su uspješnim nastupima osvojili slijedeće nagrade:

  • – u kategoriji Petar Pan: Gabriel Žiković osvojio je 1. nagradu sa 96,83 bodova, učiteljica Tamara Ignjatović
  • – u kategoriji Petar Pan: Matteo Ukota osvojio je 1. nagradu sa 95,50 bodova, učiteljica savjetnica Vilijana Šugar
  • – u kategoriji A: Jože Antolović osvojio je 2. nagradu sa 83,08 bodova, učiteljica Tamara Ignjatović
  • – u kategoriji A: Roko Deković osvojio je 2. nagradu sa 82,17 bodova, učiteljica Tamara Ignjatović
  • – u kategoriji B: David Pršurić osvojio je 1.nagradu, 1. mjesto te pokal kao apsolutni pobjednik kategorije sa 97,11 bodova, učitelj savjetnik Paolo Peruško
  • – u kategoriji A (Komorni sastavi): Harmonikaški kvartet (David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović, Arian Matić) osvojio je 1.nagradu, 1 mjesto te pokal sa 97,33 bodova uz mentorstvo učiteljice Romina Legović i ravnateljice Sanjice Sare Radetić.

Učenici i učitelji Umjetničke škole Poreč već dugi niz godina sudjeluju na Daruvar Accordion Award natjecanju postižući izvrsne rezultate. Posebno nas veseli što je David Pršurić ponovno pobijedio na istom natjecanju te dokazao svoju kvalitetu i napredak što je najvažnije da se i dalje uspješno razvija. Pohvale i čestitke svim učenicima kojima je ovo prvo natjecanje i uspješno su nastupali i osvojili najviše nagrade kao i učenicima koji imaju već niz vrijednih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Kontinuitet, kvaliteta i kvantiteta uspjeha porečkih harmonikaša svrstavaju Umjetničku školu Poreč među najuspješnije u Hrvatskoj i šire. Svake godine predstavljaju se s izuzetnim brojem učenika koji redovito osvajaju najviša priznanja. Izuzetna atmosfera, timski rad profesora i učenika, kao i velika podrška roditelja, ravnatelja i učitelja osnovnih škola, ključ su ovih postignuća. Ovom prilikom od srca im zahvaljujemo. Takvi rezultati mogući su samo uz nevjerojatan timski rad i podršku roditelja ovoj divnoj i marljivoj djeci.

Posebno je zadovoljstvo primati čestitke i pohvale od najvećih svjetskih harmonikaških umjetnika, koji ističu porečku školu, njen harmonikaški odjel, učitelje i učenike kao uzor za druge. Dive se njihovom radu, napretku i postignućima. Ovakvi sjajni rezultati izuzetna su promocija naših talentiranih i vrijednih učenika, rada učitelja te Grada Poreča-Parenza, Istre i Hrvatske.

 

Ravnateljica:    

Sanjica Sara Radetić, mag. mus.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email