NEWS

Daljinsko plivanje: U Rovinju održana posljednja utrka za seriju Cro Cup 2013 – KDPSR Poreč ukupno treći u konkurenciji klubova !

DSC_6929
16.09.2013. 15:06; ; Početna / Slider / Daljinsko plivanje: U Rovinju održana posljednja utrka za seriju Cro Cup 2013 – KDPSR Poreč ukupno treći u konkurenciji klubova !

Na tradicionalnom plivačkom maratonu Sv. Eufemije u dužini 5600 m, koji slovi kao jedan od najtežih maratona u Cro Cup seriji, prošle je subote učestovavlo 102 plivačice i plivača, među kojima i 14 plivačica i plivača KDPSR Poreč.
Prema ustaljenoj praksi ove godine, najbrži su bili članovi KDP Split, pa je tako apsolutno najbrži bio Marin Milan koji je dionicu od 5.600 m isplivao u rekordnih 1:02:08 ! ispred svojih klupskih kolega Ivana Šitića (1:02:39) i brata Duje Milana (1:02:40).
U ženskoj konkurenciji slavila je Karla Šitić s vremenom 1:04:06 ispred Dine Levačić (1:08:30) i Nike Perčić (KDP Primorje, 1:08:31).
Od naših plivača nastupili su: Daniel Čitar koji je osvojio 10. mjesto u muškoj konkurenciji (1:08:59), David Doblanović (1:09:00), Žarko Salopek (1:13:33), Simon Boothman Milanković, Antonio Žgomba, Marijan Matuzović, Gordan Ukić, Noel Žužić, Andrej Jakovljev, Željko Sušek, Robert Polovina, Daniel Popović.
Kod plivačica KDPSR Poreč zastupale su: Natali Žgomba (1:26:52), Blanka Kvaranta, Elizabeta Vitasović i Belinda Musemić.
Čestitke curama i dečkima na odličnim rezultatima po teškim uvjetima za plivanje uz jako jugo i promjenu oseke u plimu, većina je otplivala dionicu brže nego protekle godine.
Kako je ovo bio posljednji maraton sezone, na kraju natjecanja zbrajali su se bodovi i rezultati pa smo dobili i konačne pobjednike CroCup-a 2013.
Prvo mjesto u muškoj konukrenciji pripalo je Roku Čopcu (KDP Split) ispred klupskih kolega Duje Milana i Ivana Šitića. Naši najbolje plasirani u ovoj sezoni bili su Danijel Čitar (6.) i Žarko Salopek (10.).
U ženskoj konkurenciji pobjednica CroCupa 2013 postala je Dina Levačić (KDP Split) ispred Nike Perčić (KDP Primorje Rijeka) i Lucije Aralice (KDP Donat Zadar).
Svakako treba naglasiti izvrstan uspjeh KDPSR Poreč u mlađim kategorijama, pa tako imamo:

Ukupno muški do 15. godina:
3. Simon Boothman Milanković
4. Antonio Žgomba
5. Noel Žužić
6. David Doblanović

Ukupno muški 15. do 19. godina
3. Danijel Čitar
5. Fran Krčelić
8. Filp Đidara

Ukupno ženske do 15. godina
1. Natali Žgomba

Ukupno ženske 15. do 19. godina
5. Elizabeta Vitasović

Budućnost istarskog daljinskog plivanja osigurana je kroz ovih 9 plivača i plivačica, a zasigurno će im se u 2014. pridružiti još njihovih kolegica i kolega 🙂

Čestitke Natali na ZLATNOJ medalji u svojoj kategoriji, Blanki, Ani i Belindi na SREBRNIM medaljama  u kategoriji
Čestitke i dečkima, posebno Danijelu na BRONČANOJ medalji u najžešćoj kategoriji, Stefanu i Žarku na SREBRNIM medaljama u kategoriji i Željku na BRONČANOJ medalji u kategoriji.

KDPSR Poreč ove je godine osvojio i ukupno TREĆE MJESTO u klupskoj muškoj konkurenciji iza plivača KDP Split i KDP Donat Zadar.

Rezultate ukupno CROCUP-a i maratona Sv. Eufemije možete preuzeti u prilozima, a foto-galerije ćemo objaviti u slijedećih nekoliko dana obzirom na brojne fotke Tomića koji je i ove godine odradio sve maratone u CroCupu. Hvala Vlado !

Na kraju sezone želimo čestitati svim članovima KDPSR Poreč koji su i ove godine uprkos nemogućnosti bilo kakvog ozbiljnog treninga uspjeli ostvariti izvrsne rezultate i ostati i dalje među tri najjača kluba u Hrvatskoj što se tiče daljinskog plivanja.

CRO-CUP_2013

Maraton_ROVINJ_2013

Print Friendly, PDF & Email