NEWS

Boćanje: Nenad Tadić i Elvis Smolica prvaci Istre u parovima

IMG_8107
26.07.2018. 18:33; Učitavanja: 216; Početna / Sport i rekreacija / Boćanje: Nenad Tadić i Elvis Smolica prvaci Istre u parovima

Nenad Tadić i Elvis Smolica, boćari prvoligaša Istre Poreč, na prvenstvu koje je u odličnoj organizaciji Boćarskog saveza Grada Umaga održano sa središtem događanja u Svetoj Mariji na Krasu, osvojili su naslov prvaka Istre u parovima, disciplini u kojoj su inače i aktualni prvaci Hrvatske.

Nakon što su im Sandro Milić i Božo Šorgo iz Juricani pružili najveći otpor na prvenstvu, u polufinalu koji su na koncu dobili s tijesnim putnom razlike (9:8), Tadić i Smolica su u finalu s vrlo uvjerljivih 13:1 pobijedili prvoligaške konkurente Darijana Živolića i Benjamina Guština iz Pule.

Pored Milića i Šogra brončane medalje su osvojili i drugi polufinalisti, Luka Marcan i Robert Sergo iz Pazina.

Pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske, koje će se 27. i 28. listopada 2018. održati u Župi dubrovačkoj (Dubrovnik) stekla su četiri prvoplasirana para sa županijskog prvenstva.

Predstojećeg vikenda na programu su još dva seniorska prvenstva Istre po disciplinama.

U subotu, 28. srpnja 2018. će se u Poreču održati prvenstvo u disciplini pojedinačno klasično. Glavnina natjecanja, uključujući i završne susrete za medalje odigrati će se na boćalištu u Špadićima, dok će se za prvi dio natjecanja po skupinama koristiti i boćalište na Gradskom kupalištu. Natjecanje počinje u 9 sati, dok se početak finala očekuje oko 18.30 sati.

Naslov prvaka braniti će Nenad Tadić (Istra Poreč), uz kojeg su među favoritima i ostali prvoligaški seniori, Steven Benolić (Istra Poreč), Darijan Živolić i Benjamin Guštin (Pula).

(IBS)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Pentola Porec S2 102020