NEWS

I u Poreču omogućeno parkiranje pomoću aplikacije Paydo

Texting
foto: via Conor agency
27.07.2018. 09:57; Učitavanja: 515; Početna / Gospodarstvo / I u Poreču omogućeno parkiranje pomoću aplikacije Paydo

Zbog brojnih turista i povećanog broja vozila, u Poreču svakim danom raste broj korisnika besplatne parkirne PayDo aplikacije gdje su sada aktivne i dodatne pogodnosti. Brže i povoljnije parkiranje putem mobitela ili weba tako je omogućeno i stranim gostima pa sada na jednostavan način svi privatni i poslovni korisnici mogu podmiriti trošak satnih i dnevnih parkirnih karata kao i plaćati dnevne parkirne karte izdane od strane kontrolora, odnosno kazne za pogrešno parkiranje.

Grad Poreč trenutno je jedna od 19 lokacija s aktiviranom PayDo uslugom globalno prepoznate IT tvrtke Infoart kojom građani koji su do sada plaćali parkiranje putem SMS-a konkretno i svakodnevno štede.  Osim što se plaćanjem PayDo aplikacijom štedi jer nema troškova mobilnih operatera, trenutno je aktivna i promotivna pogodnost za korisnike Mastercard® kartica: 10% od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun kojeg može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja.

Podsjetimo, u Europi preko 90% potrošača koristi pametni telefon više od bilo kojeg drugog uređaja. Među njima, čak 57% Hrvata ističe mobitel kao uređaj s kojim bi najradije plaćali dok 22% već koristi mobilno plaćanje. Aplikacija PayDo koja korisnicima omogućuje da isti zaslon koji ne ispuštaju iz ruku mogu koristiti i za plaćanje, doista je jednostavno, praktično i logično rješenje.

Korištenje aplikacije pravo je rješenje i za sve iznajmljivače smještaja bez vlastitih parkirališnih mjesta. „Nemati parking mjesto uz najam privatnog smještaja turistima i iznajmljivačima svakim danom postaje sve veći problem. No, u nedostatku vlastitih parkirališnih mjesta, boutique hoteli i mali iznajmljivači sada putem aplikacije PayDo gostima mogu omogućiti besplatno parkiranje na području Poreča, ali i na svih 19 lokacija gdje je aplikacija aktivna. Jednim potezom određena svota uplaćuje se na PayDo račun te dodjeljuje gostu. Ovu simboličnu gestu gosti cijene, a i kod samog oglašavanja smještaja iznajmljivači rješavaju problem problematične stavke omogućavanja parkiranja“, rekao je Borivoj Sirovica, direktor tvrtke Infoart te dodao da je upravo zbog turista aplikacija napravljena i na engleskom, njemačkom te talijanskom jeziku.

Aplikacija PayDo, diljem zemlje popularno nazivana Pajdo, trenutno je osim u Poreču, dostupna i u Bjelovaru, Crikvenici, Dubrovniku, Novom Vinodolskom, Osijeku, Šibeniku, Puli, Rovinju, Samoboru, Sisku, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Splitu, Varaždinu, Vodnjanu, Vukovaru, Vodicama i Zadru. Uskoro se očekuje aktivacija i u ostalim gradovima, uključujući i Zagrebu, kako bi usluga bila dostupna na nacionalnom nivou.

Aplikacija PayDo omogućena je za najpopularnije mobilne platforme iOS i Android (App Store i Google Play), a može se preuzeti i na web stranici: www.paydo.hr

RJEŠENJE ZA IZNAJMLJIVAČE SMJEŠTAJA BEZ VLASTITIH PARKIRALIŠNIH MJESTA:

Nemati parking mjesto uz najam privatnog smještaja turistima i iznajmljivačima svakim danom postaje sve veći problem. No, u nedostatku vlastitih parkirališnih mjesta, boutique hoteli i mali iznajmljivači sada putem aplikacije PayDo svojim gostima mogu omogućiti besplatno parkiranje na području grada, ali i na svih 19 lokacija gdje je aplikacija aktivna. Jednim potezom određena svota uplaćuje se na PayDo račun te dodjeljuje gostu. Ovu simboličnu gestu gosti cijene, a i kod samog oglašavanja smještaja iznajmljivači rješavaju problem problematične stavke omogućavanja parkiranja.

KORIST SVIMA KOJI DO SADA NISU MOGLI PLAĆATI SMS-OM:

„U Hrvatskoj SMS-om do sada nisu mogle plaćati određene kategorije poslovnih korisnika, turisti i pojedini privatni korisnici. Za navedene skupine jedino rješenje plaćanja parkiranja bila je potraga za parking aparatima, a što je za neke poslovne korisnike značilo prikupljanje računa koje bi kasnije priložili tvrtki. Sada je svim korisnicima aplikacije omogućeno plaćanje parkinga bez dodatnih naknada, a tu je i dodatna pogodnost za korisnike Mastercard kartica dok su apsolutno svi troškovi vidljivi na jednom računu“, istaknuo je Borivoj Sirovica, direktor tvrtke Infoart.

ZAŠTO PAYDO

  • Jer je besplatan i ukida dodatne troškove plaćanja parkiranja
  • Jer omogućuje plaćanje svih vrsta parkirnih karata
  • Jer u suradnji s kompanijom Mastercardom omogućuje povoljnije parkiranje

 

PROMO INFOART

Print Friendly, PDF & Email