NEWS

Blagdan zaštitnice Sv. Ane tradicionalno je u Červaru obilježen 26. srpnja

1
27.07.2023. 14:40; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Blagdan zaštitnice Sv. Ane tradicionalno je u Červaru obilježen 26. srpnja

Blagdan zaštitnice Sv. Ane tradicionalno je u Červaru obilježen 26. srpnja svetom misom ispred crkvice Svete Ane, koju je prevodio župnik vikar, vlč. David Castillo iz Umaga, a posebnost cijelom događaju dao je botanički spomenik u kojem se ovaj blagdan uvijek obilježava – skupina od devet starih stabala hrasta medunca, dva stabla cedra, stablo ladonje i pinija te dva stabla piramidalnog čempresa.

U Červar Portu organizirana je navečer i tradicionalna fešta, u organizaciji lokalnog mjesnog odbora i Grada Poreča-Parenzo. Središte naselja pretvorilo se u mjesto veselja i tradicionalne fešte. Unatoč prekidu zbog loših vremenskih uvjeta, ugostitelji i izlagači osigurali su do prekida nezaboravno iskustvo okusa i mirisa našeg kraja za sve okupljene, uz glazbenu pratnju Tu i tamo banda.

Organizatori se zahvaljuju svima na velikom odazivu i odličnom provodu, uz poziv na buduće ribarske fešte koje će se do kraja ljeta ponovno održati.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email