NEWS
Best of Poreč

Biciklisti BK Poreč na 1. Kolu AXA Kupa – MTB Kupa Istarske Županije u Režancima

Prijave
06.06.2016. 13:18; ; Početna / Sport i rekreacija / Biciklisti BK Poreč na 1. Kolu AXA Kupa – MTB Kupa Istarske Županije u Režancima

Prvog vikenda lipnja se započela još jedna sezona AXA kupa koja se ujedno boduje kao MTB Županijsko prvenstvo Istre na već sada kultnoj stazi u Režancima nedaleko Svetvinčenta. Iako prognoza i lagana kišica uoči utrke su bile tvrdoglave, našlo se osamdesetak zaljubljenika u MTB koji su svojom energijom rastjerali oblake i razvedrili nebo kako bi otvorenje sezone prošlo u najboljem načinu.

Kao po standardu utrka je podijeljena u dva dijela, te tako čast da zagrije publiku su imali sudionici MTB Kid’s Kupa na kraćoj stazi, a nakon njih su nastupili oni malo stariji na dužoj zabavnoj stazi koja je malo bila otežana skliskom podlogom.
Poznata lica na startu, neka nova, ali i neka koja su nakon nekog vremena se ponovno pojavila na stazama bio je odličan recept za jedno zanimljivo subotnje popodne. Malo rivaliteta i odmjeravanje snaga na prvom kolu su savršena uvertira za nastavak kupa.

Najmlađi sudionik je bio Rene Carić u kategoriji U7 u kojoj je i odnio pobjedu, Luka Privrat (KBBXS Adrenalina) je pobjednik ispred klupskih kolega Jakova Unukića i Frana Ravnića u kategoriji U9, dok u starijoj U11 Mateo Sergo (BK MTB Istra Pazin) u Pazin odnosi prvo mjesto pred Leonom Privratom (KBBXS Adrenalina) i Markom Turčićem (BBK Grožnjan). Nicole Fornažar (TK Pula) bila je zastupnica u kategoriji curica U11 i doma odnijela pobjedu.

U drugoj utrci dana AXA kupa nastupio je veći broj sudionika ali je ukupno najbrži bio stari lisac Martin Čotar ispred Matka Grujića i Simona Krizmanića. Martin Čotar (BBK Grožnjan) bio je najbrži u kategoriji Master A, Relvis Glavić (BK Novigrad) u kategoriji Master B dok je Mauro Hek (BK MTB Istra Pazin) bio za stotinku brži od konkurencije. U kategoriji Sport je pobjedu odnio Goran Vidas (BBK IstraBike), dok je Matko Grujić (KBBXS Adrenalina) najbrži u kategoriji Elite/U23. Loris Grbić (BK Poreč) završio je utrku kao najbolji junior, a Toni Skira (BBK IstraBike) bio je najbolji mlađi junior. Kadet Roko Kukuljan (BK Grobnik) bio je brži od konkurencije u svojoj kategoriji, dok je domaćin Ivan Peruško (BK AXA) pobjednik u Mlađim Kadetima. Mladi talijan Giorgio Alan Kaltak (Girelli Cicli) pobjednik je u kategorija početnika do 13 godina.

U ženskoj konkurenciji je Mia Duić (KBBXS Adrenalina) bila najbolja u kategoriji U15, dok je Silvia Cindrić (BBK Grožnjan) u kategoriji Žene bila najuspješnija.

Sljedeće kolo nas vodi malo sjevernije točnije u Višnjanu gdje će domaćin nas odvoziti lokanim šumicama i centrom mjesta 2.7.2016.

Režanci MTB KIDs Kup

Režanci AXA Kup

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani