Asfaltirane prometnice u naseljima St. Diklić, Jasenovica i Štifanići, s asfaltiranjem se nastavlja i dalje

2
12.10.2017. 10:07; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Asfaltirane prometnice u naseljima St. Diklić, Jasenovica i Štifanići, s asfaltiranjem se nastavlja i dalje

Po završetku ljetne turističke sezone, Grad Poreč – Parenzo nastavio je s asfaltiranjem nerazvrstanih prometnica na svom području. Radovi su obuhvaćali asfaltiranje postojećih makadamskih putova u naseljima Jasenovica, Štifanići i Stancija Diklić.

U naselju Stancija Diklić asfaltiran je dio makadamskog puta na kraju naselja prema Musaležu. Prometnica je duljine 105 m i širine 4,5 m s ljevkastim proširenjem na spoju s prometnicom koja vodi prema naselju Musalež. Asfaltiranjem spoja između ova dva naselja stvoreni su uvjeti za prometovanje školskog autobusa kroz naselje.

U naselju Jasenovica asfaltirana je prometnica u dužini od 140 m između kućnih brojeva 22 i 23, dok je u naselju Štifanići asfaltirana prometnica koja počinje kod dječjeg igrališta do kućnog broja 9B u dužini od 170 m i širine između 3,20 i 3,80 m.

Osim navedenih asfaltiranja, u naselju Kadumi je postavljanjem rubnjaka uz nerazvrstanu cestu riješen problem ispiranja materijala s bankine prometnice, koji bi prilikom većih oborina završavao na državnoj cesti, čime je povećana sigurnost prometovanja na navedenim cestama.

Radove je izvelo pulsko poduzeće Cesta d.o.o. temeljem ugovora o izvođenju asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i puteva na području Grada Poreča – Parenzo za 2017. i 2018. godinu, a asfaltiranje na području Grada Poreča-Parenzo će se u narednom razdoblju nastaviti.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email