NEWS

Asfaltirana dionica ceste Kosinožići-Nova Vas, uređenje se nastavlja uz privremenu prometnu regulaciju

radovi2
04.03.2022. 17:01; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Asfaltirana dionica ceste Kosinožići-Nova Vas, uređenje se nastavlja uz privremenu prometnu regulaciju

U srijedu, 09.03. 2022. u 19 sati  u Istarskoj Sabornici /  Pučko otvoreno učilište Poreč   otvorit će se gostujuća izložba 6. bijenala slikarstva, koja će predstaviti selekciju radova sa 6. bijenala slikarstva koje se održalo u domu HDLU 2021. godine.

Bijenale slikarstva, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika, nacionalna je likovna manifestacija posvećena bilježenju scene i pomaka u mediju slikarstva, pokrenuta s idejom predstavljanja trenutačnog stanja hrvatskog slikarstva i sučeljavanja s aktualnim europskim slikarskim praksama. Hrvatska selekcija predstavlja širok presjek generacija koje aktivno oblikuju slikarsku scenu, od najstarijih, članova HAZU-a, do najmlađih, koji stvaraju nove impulse ulaska na tu scenu, s ciljem bilježenja aktualne dvogodišnje produkcije.

Izložba u Poreču predstavlja izbor od 20-ak umjetničkih djela najistaknutijih autorica i autora koji su izlagali u sklopu glavne selekcije u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu.

Izložba je realizirana u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Poreč s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email