NEWS
LIDL – S posao

Ako mjere stožera dopuste, Advent Poreč ove godine od 21. prosinca u prilagođenom izdanju

DSCN2932
30.11.2020. 12:29; Učitavanja: 593; Početna / Novosti / Ako mjere stožera dopuste, Advent Poreč ove godine od 21. prosinca u prilagođenom izdanju

Cijeli će svijet ove blagdane dočekati u posebnim uvjetima – sve ono što nas asocira na predblagdansko vrijeme poput druženja uz kuhano vino, klizanje na ledu, koncerte, dočeke i veselje, u najvećoj će mjeri izostati.
Ipak, svi se na svoj način trude uljepšati kraj 2020. godine, pa se i  Grad Poreč već neko vrijeme priprema za najposebniji mjesec u godini – ulice su ukrašene, krošnje stabala okićene, a Božićna jelka dolazi.

Sve je spremno i za peto izdanje Adventa Poreč-Avvento Parenzo, koji se tradicionalno “otvara” na blagdan Sv. Nikole, 6. prosinca. Međutim, zbog novih mjera koje su na snagu stupile u subotu, 28. studenog, najljepši blagdanski program u Istri, u kojem smo uživali proteklih godina, ove će biti nešto drugačiji.

– Mi već sve imamo spremno, razradili smo jedan novi koncept kroz suradnju s našim ugostiteljima s idejom da oživimo sve kantune, ulice i trgove našeg starog grada. Ne moram ni govoriti kako su nove mjere utjecale na život svih nas, posebno naših ugostitelja, ali mi se i dalje nadamo da će 21.12. krenuti otvaranje pa da ćemo bar malo uživati u adventskim radostima i druženju, za kraj jedne ovako teške godine. Pratit ćemo situaciju i prilagoditi se.

Ono što sigurno mogu najaviti je da ćemo 6.12., kao i svake godine otkad postoji naš Advent Poreč – Avvento Parenzo, upaliti dekoraciju po cijelom gradu i na Trgu Matije Gupca. Vrijedna ekipa Usluge postavlja finalne dekoracije i sve bi kroz tjedan trebalo biti dovršeno, pa pozivam svoje sugrađanke i sugrađane ove nedjelje prošeću našim gradom, fotografiraju i dožive bar malo tu atmosferu.

Jer bez obzira na sve okolnosti – blagdanski duh, veselje i snaga Božića živi u svima nama., rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Podsjetimo, dio blagdanskih lampica u Poreču se već tradicionalno pali na blagdan zaštitnika grada – sv. Maura, 21. studenog, dok će preostala dekoracija biti upaljena 6. prosinca, ali bez svečanosti i koncerta. Dodajmo i kako je sinoć porečki župni vikar Janez Barborič na Trgu slobode, uz molitvu i nekoliko riječi podrške i nade, upalio prvu svijeću na adventskom vijencu, a pridružili su mu se vjernici i prolaznici. Svijeća je upaljena i na adventskom vijencu u Červar Portu, kojeg svake godine dekoriraju članovi lokalnog mjesnog odbora.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email