NEWS
Valfresco Uskrs S

Kiša zasada zaobilazi Istru: u Rabu palo 69 mm, u Kukuljanovu 41 mm

10.09.2013. 19:38; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Kiša zasada zaobilazi Istru: u Rabu palo 69 mm, u Kukuljanovu 41 mm

Frontalni sustav koji je jučer prešao preko naših krajeva donio je Istri tek lokalnu kišu. Na većem dijelu područja zadržalo se suho ili je palo tek nekoliko decilitara kiše.
U Pazinu i Lanišću palo je 5 mm kiše, dok je više kiše bilo s druge strane Učke. U Poljanama je tako palo 20 mm, Matuljima 24 mm i Kukuljanovu 41 mm. Na području grada Rijeke izmjereno je većinom između 10 i 20 mm kiše. Na Krku je palo oko 20 mm kiše, dok je prema podacima DHMZ-a najviše kiše do jutros u 8 sati izmjereno je u Rabu, čak 69 mm.
Veći dio jučerašnjeg dana proticao je u znaku djelomice sunčanog vremena, posebice nad područjem Istre. Nestabilnije je ipak bilo na Kvarneru gdje je povremeno bilo lokalnih pljuskova i grmljavine. Jučer navečer i u noći na utorak vidjelo se izraženije sijevanje prema Rijeci, te posebice prema Cresu.
Danas se očekuje slična situacija s vremenom. Veći dio dana nastavit će se u znaku djelomice sunčanog vremena uz temperature većinom od 24 do 28°C. Prema kraju dana povećava se vjerojatnost za lokalne pljuskove, kojih bi tijekom noći i sutrašnjeg dana ipak trebalo biti na većem dijelu područja. Krajem srijede i četvrtka dolazi do smirivanja vremena, a vikend bi kako sada stvari stoje trebao proteći u znaku sunčanog vremena.

Alen Šterpin, istramet.com


Prema Aladin prognostičkim kartama glavnina kiše očekuje se sutra između 13 i 18 sati.  Predviđene količine  i nisu zabrinjavaćuje za Porečko područje, cca 10 do 20 mm, uz jače jugo poslijepodne.

(porestina.info)

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email