NEWS

4. “TJEDAN BOTANIČKIH VRTOVA I ARBORETUMA HRVATSKE” U POREČU – DOPRINOS ČISTOM I ZDRAVOM OKOLIŠU

TBVARH4_plakat_mali
09.05.2014. 18:31; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / 4. “TJEDAN BOTANIČKIH VRTOVA I ARBORETUMA HRVATSKE” U POREČU – DOPRINOS ČISTOM I ZDRAVOM OKOLIŠU

Institut se drugu godinu zaredom uključuje u manifestaciju “Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske“ koja se u cijeloj Hrvatskoj (plakat u prilogu) organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva poljoprivrede i Državnog zavoda za zaštitu prirode. Institut je i ovoga puta u suradnji s brojnim institucijama pripremio prigodni program (u prilogu), koji započinje svečanim otvaranjem poučne staze u šumi Sv. Marko u Poreču (između Instituta i Srednje škole Mate Balote, Ulica Karla Huguesa), koje će se upriličiti u ponedjeljak, 12. svibnja 2014. godine s početkom u 10.00 sati. Sadržaj staze i uređenje šume realizirali su Institut za poljoprivredu i turizam u suradnji s Gradom Porečom, Zdravim Gradom Poreč, TZ Poreč, Hrvatskim šumama d.o.o., Uslugom Poreč d.o.o., Zavičajnim muzejom Poreštine i JU Natura Histrica. Dio programa posvećen je najmlađima. Osim čitanja priča djeci vrtićkog uzrasta i organiziranih posjeta osnovnih škola raspisan je i natječaj za najbolji likovni rad na temu „Čarobni vrt“ za porečke vrtiće. Na natječaj je pristiglo ukupno 15 grupnih likovnih radova ( u prilogu) iz više vrtića. Proglašenje najboljih radova bit će organizirano na svečanom otvaranju Tjedna. Sve grupe-sudionici bit će nagrađeni, a oni najbolji posebnim nagradama. Radovi će tijekom trajanja manifestacije biti izloženi u prizemlju Zavičajnog muzeja Poreštine (Decumanus 9, Poreč) od ponedjeljka (12.5.) do petka (16.5) od 10-13h.
Vjerujemo da će svi građani koristiti pogodnosti zdravog, uređenog i čistog šumskog okoliša u centru grada te da ćemo uz Vašu pomoć uspješno realizirati sve aspekte programa Tjedna. Na taj način, doprinijet ćemo revitalizaciji našeg Botaničkog vrta u Poreču, edukaciji, zaštiti prirode i razvoju lokalne zajednice.
SVA DOGAĐANJA tijekom „Tjedna“ POTPUNO su BESPLATNA i svi su dobrodošli!

Danijela Poljuha i Barbara Sladonja
Institut za poljoprivredu i turizam Poreč

Print Friendly, PDF & Email