NEWS
Best of Poreč

Ministrica Anka Mrak Taritaš u Poreču

Porec_08052014-press
09.05.2014. 18:31; ; Početna / Politika / Ministrica Anka Mrak Taritaš u Poreču

U Poreču je jučer 8.svibnja na otvorenju novouređenog hotela „Valamar Zagreb“ među brojnim uglednicima bila i Anka Mrak Taritaš članica predsjedništva HNS-a  te ministrica graditeljstva i prostornog uređenja. Ministrica je istaknula kako obnovljeni hotel „Valamar Zagreb“ znači sigurna radna mjesta  te poboljšanje turističke ponude Poreča,koji ima zapravo puno većih mogućnosti od nekih drugih djelova Hrvatske da razvija turizam tijekom cijele godine.“ Ovaj hotel nudi nadu i vjeru i pokazuje da se može,da se ulaže,da se gradi  i zapravo nudi vjeru da će nam svima zajedno biti bolje“- kazala je ministrica.

O legalizaciji bespravne gradnje u Istri i Poreču kazala je kako gradovi rade neusporedivo bolje od Županije po pitanju legalizacije bespravne gradnje. Vodnjan ima vrlo visok postotak riješenih predmeta, a Poreč je dostigao oko 17 posto pravomoćnih rješenja.  Ukoliko nastave ovim tempom, istarski gradovi će 30. lipnja biti na odgovarajućem postotku, dok je Županija ispod deset posto te će dio predmeta u njenoj nadležnosti preuzeti Agencija. Građane koji su predali nepotpune zahtjeve pozvala je da već sada kontaktiraju svoje arhitekte,građevinare i geodete kako bi što prije mogli predati potrebnu dokumentaciju te kako ne bi izgubili mogućnost legalizacije zbog prekoračenja roka.

Prisutnima se obratio i predsjednik poružnice HNS-a Poreča mr.sc.Zvonko Liović koji je rekao kako HNS u Poreču pruža savjetodavnu potporu gradskoj vlasti u rješavanju mnogobrojnih projekata vezanih za razvoj grada Poreča,te uz suradnju sa ministrima HNS-a u Vladi Republike Hrvatske pomaže u daljem razvoju kako grada Poreča,tako i cijele  Županije Istarske.

Predsjednik Istarskog HNS-a gosp. Ranko Švraka rekao je  da ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u svom dosaašnjem  radu je učinilo jako mnogo posla, istaknuo je program Vlade Republike Hrvatske za  energetske obnove zgrada i obiteljskih kuća uz participaciju države od 40 %  te uputio apel  jedinicama lokalne samouprave da čim više sudjeluju u ovom programu. „HNS želi stvoriti koaliciju za razvoj,a ne za politička spletkarenja,želimo samo razvoj i otvaranje novih radnih mjesta te stvaranje boljih uvjeta za zapošljavanje mladih. Vjerujem kako će HNS polučiti jako dobre rezultate u narednom razdoblju“- rekao je Švraka.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani