NEWS

4. sjednica Gradskog vijeća Poreča – vjećnička pitanja

05.08.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / 4. sjednica Gradskog vijeća Poreča – vjećnička pitanja

Prenosimo članak sa web stranica porecplus.com:

Na sjednici Gradskog vijeća, održanoj u četvrtak, 4. kolovoza 2005., vijećnik naše liste Goran Prodan aktualizirao je temu uzurpiranja i nelegalnog ograđivanja pomorskog dobra i pitao dokle se stiglo s postupkom njegovog određivanja? Resorni pročelnik Damir Hrvatin potvrdio je da od nadležnih tijela nema povratnih informacija iako im je Gradsko vijeće još 1999. prijavilo veći broj tih slučajeva. Predsjednik Gradskog vijeća Eđidio Kodan zaključio je da treba urgirati na odgovorima. Što se tiče utvrđivanja pomorskog dobra, Hrvatin je rekao da je to proces koji traje, a obavlja ga državna komisija. Posljednje je utvrđeno pomorsko dobro na otoku Sv. Nikola, a priprema se postupak na području Tara i Vabrige.

Uz konstataciju da je u jaslice Dječjeg vrtića Radost primljeno 20-ak djece, ali ih je dvostruko više ostalo bez mjesta, vijećnik je pitao da li postoji mogućnost sufinanciranja nekih privatnih jaslice ili majci, ili ocu ovisno tko je korisnik porodiljskog, iz gradskih sredstava nastavi refundirati naknada kako bi ostali doma s djetetom koje nemaju kome dati na čuvanje?

Gradonačelnik Edi Štifanić odgovorio je da će gradskoj vlasti rješavanje tog problema, s kojim je upoznat, biti jedan od prioriteta.

Našeg vijećnika zanimalo je da li i tko koristi službeno parkiralište iza "Općine" za parkiranje privatnih automobila predloživši da se, ako takve prakse ima, s njom prestane jer nije korektna prema ostalim građanima koji muku muče s parkiranjem u gradu.

Gradonačelnik je odgovorio da tamo svoje automobile parkiraju članovi Gradskog poglavarstva i predsjednik Gradskog vijeća, a ako to čini još netko, promijenit će ključ.

S obzirom da po Poslovniku vijećnik na sjednici može usmeno postaviti najviše tri pitanja, još nekoliko ih je naš vijećnik predao u pisanom obliku zatraživši isto takav odgovor.

Tako je primijetio da je u prošlom mandatu tadašnji vijećnik naše liste više puta predlagao da se realizira proširenje velikog parkirališta, u skladu s DPU-om, ali to nije napravljeno osim zemljanih radova za buduću prometnicu i novu prilaznu cestu za nove zgrade ispod vatrogasnog doma. Pitanje je zašto ima novaca za prilaznu cestu, a nema za parkiralište koje donosi zaradu?

Nadalje je podsjetio da je prošla vlast ostala vijećnicima i javnosti dužna informaciju u kakvim je okolnostima došlo do prometne nezgode u kojoj je, koliko je poznato, pročelnik gradskog komunalnog odjela u noćnim satima gotovo uništio službeni automobil. Da li je taj "slučaj" riješen i na koji način?

Još jedan "rep" prošle vlasti nema javni odgovor. Kako je i da li je uopće završio poznati "slučaj Piplović"? Riječ je o velikim računima honorara odvjetničkom uredu Asje Piplović iz Buja koje bi Grad trebao platiti za poslove uknjižbe ili pokušaja uknjižbe zemljišta, a koje je poslove, po našem vijećniku, bila sposobna obaviti i gradska pravna služba.

Izvijestio: Goran Prodan

Print Friendly, PDF & Email