NEWS
valfresco

Vrijedna donacija porečkom Domu zdravlja: od ulaznica za emisiju Lijepom našom nabavljeni aparati koji spašavaju život

Ivancic Korlevic Persuric
23.10.2019. 16:33; Učitavanja: 237; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Vrijedna donacija porečkom Domu zdravlja: od ulaznica za emisiju Lijepom našom nabavljeni aparati koji spašavaju život

U porečkom Domu zdravlja danas su predstavljeni aparati i oprema nabavljeni od novaca prikupljenih prodajom ulaznica za snimanje HRT-ove emisije Lijepom našom, koje je proljetos održano u dvorani Žatika. Grad Poreč-Parenzo, kao organizator manifestacije, ustupio je prikupljenih 38.575 kuna Domu zdravlja Poreč, koji je pokrenuo nabavu aparata za tu vrijednost i opreme koja je sada već u funkciji.

Na predstavljanju su sudjelovali gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić te voditeljica Ispostave Poreč, dr. Radmila Korlević.

– Nabavljen je CRP aparat i reagensi, defibrilator i boce s kisikom. Od ostatka novaca, naručili smo još tri inhalatora te elektrode za defibrilator prilagođene za djecu., rekla je Korlević i pojasnila kako je CRP aparat malen, košta oko 15 tisuća kuna ali puno znači dežurnoj ambulanti kao i svim liječnicima koji trebaju obaviti pretrage popodne i vikendom dok laboratorij ne radi.  -CRP aparat u dežurnoj ambulanti služi za otkrivanje je li neka infekcija virusnog ili bakterijskog porijekla, što je vrlo važno za nas, jer nam on definira vrstu upale, a to u konačnici određuje proces liječenja., zaključuje Korlević.

-Hvala prije svega Porečankama i Porečanima te gostima koji su došli na snimanje i tako podržali ovu humanitarnu akciju. Grad će i ubuduće nastaviti sa sličnim aktivnostima, a do kraja godine nabavit ćemo jedan malo veći i značajniji uređaj, što ćemo dodatno najaviti. Iako zdravstvo i domovi zdravlja nisu u ingerenciji Grada, trudimo se pomoći koliko god možemo jer nam je želja kvalitetna zdravstvena usluga za sve naše građane., rekao je gradonačelnik Peršurić.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email