NEWS

Valbandon: Istarski ugostitelji u prestižnim europskim gourmet vodičima

17620071122.jpg
22.11.2007. 00:00; Učitavanja: 71; Početna / Gospodarstvo / Valbandon: Istarski ugostitelji u prestižnim europskim gourmet vodičima

U njima su zastupljena čak 32  istarska ugostitelja, po čemu se  Istra može mjeriti s jakim europskim  gourmet regijama.

Na prigodnoj su  svečanosti, a u prisutnosti novinara, predstavljani danas u restoranu Alla Beccaccia u Valbandonu ugostitelji koji su se našli na stranicama vodiča i  time zadovoljili zahtjevne kriterije inozemnih gourmet stručnjaka.

U ime istarske županije slavljenicima je čestitao podžupan Marin Brkarić, a u znak priznanja,   prestižne im je  vodiče uručio Veljko Ostojić,  član Poglavarstva Istarske županije zadužen za turizam i ruralni razvoj.

Valja napomenuti da su proteklog  tjedna održana i službena predstavljanja poznatih  vodiča  – I ristoranti di Veronelli 2008. u Milanu te Gault Millau 2008. u Beču. Budući da je riječ o vodičima na talijanskom i njemačkom jeziku, a to su govorna područja odakle u našu zemlju dolazi 70 posto gostiju, uspjeh naših ugostitelja je tim veći, jer  na taj način postaju izravni ambasadori našeg turizma. To je dodatni poticaj za naše ugostitelje da se i iduće godine predstave u još boljem svijetlu, što bi bio veliki napredak u  predstavljanju  Istre kao  vrhunske gourmet destinacije

Istarska županija

Print Friendly, PDF & Email
DSG 2020 -S