NEWS
valfresco

Uređuju se groblja povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana

26.10.2018. 18:15; Učitavanja: 111; Početna / Obavijesti / Uređuju se groblja povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana
IMG-240c240d3db5383eeb10a33a21c794ad-V

Uoči nadolazećih  blagdana Svih svetih i Dušnog  dana brojni će građani posjetiti grobove svojih najmilijih, te na njihovim vječnim počivalištima  položiti  cvijeće i zapaliti svijeće.

Groblja i posljednja počivališta ovih će dana  postati  mjesta uspomena, molitve, tuge i zahvale, a kako bi ista bila dostojanstveno uređena, na svim grobljima koja su pod ingerencijom Usluge Poreč d.o.o. ovih se dana intenzivno radi na uređenju.

Na mjesnim grobljima u Baderni, Žbandaju, Fuškulinu i Novoj Vasi te na Gradskom groblju u Poreču djelatnici RJ Hortikultura i groblje uređuju zelene površine, nasipavaju hodne staze, uređuju parkirališta i prilaze grobljima, a uređuju se i spomen obilježja, centralni križevi, kao i  zapuštena  grobna mjesta.

Na blagdan Svih svetih (četvrtak) i Dušni dan (petak) u crkvi na Gradskom groblju u Poreču biti će upriličena sveta misa s početkom u  15:00 sati.

Ovim putem želimo obavijestiti građane da se svi građevinski radovi na grobljima obustavljaju do 05.11.2018.

Već tradicionalno, ovih predblagdanskih dana na Velikom gradskom parkiralištu organizirana je prodaja krizantema i ostalih prikladnih aranžmana.

Kako bi se izbjegla gužva te omogućio nesmetani pristup groblju osobama smanjene pokretljivosti i djelatnicima Usluge Poreč, mole se posjetitelji Gradskog groblja da svoja vozila ne parkiraju na ulaz u groblje već na za to predviđena parkirna mjesta.

Molimo građane za razumijevanje i poštivanje odluke Društva.

 

Usluga Poreč d.o.o.

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S