NEWS
valfresco

Ukanović ne priznaje cesije i neće platiti obrtnike

24.11.2007. 00:00; Učitavanja: 63; Početna / Politika / Ukanović ne priznaje cesije i neće platiti obrtnike
557GO234845.jpg

Sada je konačno jasno – predsjednik lokalnog Udruženja obrtnika Aldo Ukanović i direktor Doma obrtnika Valentin Žužić igraju se s obrtnicima, ali i s novinarima igre dobrog i lošeg policajca. Žužić obećava, a Ukanović se brani napadom.

Prije nekoliko dana direktor Žužić dao je javno obećanje da će najkasnije do petka (onog jučer) isplatiti dugove obrtnicima od, kako je rekao, približno 1,2 milijuna kuna, od kojih najveći dio otpada na pulski obrt Elektroinstalacije Jakus. Pitali smo ga jučer ujutro je li održao obećanje i isplatio cesije obrtnicima koji su kao kooperanti Grading Kuka gradili porečki Dom obrtnika.

– Sve je u toku, ali nije danas plaćeno. Imali smo sastanak s Grading Kukom u utorak i oni su obećali revidirati okončanu situaciju prema našim primjedbama do petka, ako stignu, ali očito nisu uspjeli, kaže Žužić. A što je s kreditom, za koji je rekao da će ga sigurno dobiti od Istarske kreditne banke? »Oni traže stanje financija i financijski plan za 2008. godinu, što pripremamo. Naš predsjednik Ukanović je potpredsjednik Skupštine IKB-a i on je s direktorom Mirom Dodićem razgovarao i rekao mi da će sve biti u redu, samo treba strpljenja. Isplata je sigurna za one kooperante Grading Kuka čije cesije imamo i meni je žao što ne može sve biti onako kako bih i ja htio«, kaže Žužić.

Aldo Ukanović imao je sasvim drugu priču. »Mi imamo ugovor s Grading Kukom, ni s kim drugim, i ne moramo prihvatiti cesije. Ništa nećemo platiti dok ne dođemo na zelenu granu s Grading Kukom, koji je kasnio s radovima. Moramo se s njima razračunati i tek onda vidjeti tko kome duguje. Ako još nešto trebamo platiti, platit ćemo Grading Kuku, s kojim imamo ugovor«, izgovorio je Ukanović, jasno ponavljajući nekoliko puta da cesije ne priznaje. Kani očito naplatiti glavnom izvođaču penale za devet mjeseci kašnjenja. A tko će platiti obrtnicima koji su napravili posao i sad su u blokadi. Ukanović kaže da i on radi pod takvim uvjetima, odnosno teško naplaćuje obavljeni posao i ne priznaje odgovornost za uništavanje obrtnika koji su gradili porečki Dom obrtnika. Budući da je istraga pokrenuta temeljem prijave pulskih obrtnika, ta će priča još potrajati, a saznajemo i da je za utorak sazvan sastanak u županijskoj obrtničkoj komori na tu temu. Jedno je sigurno – porečki Dom obrtnika već ima imidž beštije koja jede svoju djecu.

S.Matejčić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email