NEWS

Ugrizi pasa u Vabrigi i u Puli

20.10.2017. 18:45; Učitavanja: 211; Početna / Crna kronika / Ugrizi pasa u Vabrigi i u Puli

Istarska je policija jučer zaprimila dvije prijave građana o držanju životinja bez nadzora.

U mjestu Vabriga kod Poreča, 18. listopada oko 16.30 sati, pas nepoznatog vlasnika istrčao je na ulicu i ugrizao za ruku 54-godišnjakinju. Žena je lakše ozlijeđena te policijski službenici poduzimaju radnje kako bi se utvrdio vlasnik psa.
Drugi događaj dogodio se jučer oko 18 sati, u Krležinoj ulici u Puli, kada je 50-godišnjakinja šetala dogu, koja nije bila na povodcu te je napala drugog psa. Vlasnici doge naplaćena je novčana kazna radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici pasa prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste za životinje povodac i brnjicu.

Print Friendly, PDF & Email
HALF 2020-S2
DSG 2020 -S