NEWS
valfresco

Laguna Poreč obilježila Međunarodni dan kuhara

IMG_3176
20.10.2017. 11:33; Učitavanja: 673; Početna / Gospodarstvo / Laguna Poreč obilježila Međunarodni dan kuhara

Svi kuhari i slastičari unutar obitelji World Association of Chefs Societies 20. listopada obilježavaju Međunarodni dan kuhara. Važan je to datum i  prilika da pomognemo mladim kuharima u njihovom razvoju te da upoznamo najmlađe s kuharskom profesijom, a ujedno da na taj dan istaknemo koliko važnu ulogu u društvu i odgovornost za hranu imaju kuhari i slastičari. Na taj dan možemo odati počast profesiji kuhara i slastičara.
Stoga je Laguna Poreč odlučila ovaj dan obilježiti upravo s najmlađima. Tako su u Dječji vrtić Radost u Poreču stigao kuhar Ivan Martić, chef u hotelu Laguna Parentium kako bi podučio predškolce kako je to biti kuhar.

Ove godine Međunarodni dan kuhara obilježava se pod sloganom „Hrana za zdrave heroje“, a namjera je zabaviti se s djecom uz učenje o zdravoj prehrani. Tako su mali predškolci uz pomoć kuhara Ivana zamijesili zdravi kruh, a svako je dijete dobilo i svoju kuharsku kapu.
„Odlučili smo odvojiti malo vremena za budućnost i promociju profesije, educirati najmlađe i zainteresirati ih za našu profesiju,  jer samo na takav način možemo odgovornije kreirati pravilnu edukaciju za mlade kuhare i slastičare“, ističu iz Lagune Poreč te dodaju:  Svim kuharima i dragim nam kolegama u cijelom Svijetu želimo sve najbolje povodom „Međunarodnog dana kuhara“!

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email