NEWS
valfresco

U Velenikima održano veliko zajedničko druženje mještana i 23. međunarodni boćarski turnir

69751463_2437446086334536_2723877141115568128_o
03.09.2019. 13:22; Učitavanja: 332; Početna / Lifestyle / Zabava / U Velenikima održano veliko zajedničko druženje mještana i 23. međunarodni boćarski turnir

Veleniki su prethodne subote imali razloga za slavlje. Povodom okončanja radova na izgradnji kanalizacijskog podsustava sela, ali i održavanja 23. po redu međunarodnog boćarskog turnira „Veleniki 2019.“, okupili su se na velikoj fešti svi mještani sela zajedno sa gostima iz različitih boćarskih klubova Istre i Italije.
Okupljanje mještana i gostiju započelo je u podne 31. kolovoza na boćalištu u selu. Uz same boćare i mještane, pozivu na svečanost odazvali su se gradonačelnik Loris Peršurić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Poreča, Adriano Jakus. Uz njih, pozivu se odazvao i Petar Popović, predstavnik Zajednice boćarskih klubova Grada Poreča i mnogi ljubitelji boćanja.
Pozdravljajući okupljene, predsjednik MO-a Varvari Robert Velenik naglasio je kako će fešta biti s razlogom najveća do sada i da je povod okupljanja zaista značajan. Naglasio je kako je investicija u izgradnju kanalizacijskog podsustava sela Veleniki iznosila 3,2 milijuna kuna, te da se izgradnjom mreže omogućilo priključenje 69 postojećih objekata, a izvršila se priprema za 20-tak budućih objekata za priključenje. Ukupan potencijal priključaka omogućava priključenje 210 korisnika na sustav odvodnje. Radovi su započeli 17. rujna 2018., a isti su okončani za manje od godine dana. Velenik je zahvalio izvođačima radova, poduzeću Iskop iz Svetog Petra u Šumi na strpljenju i kvaliteti radova, mještanima na strpljenju, a investitorima Odvodnji Poreč d.o.o. i Gradu Poreču Parenzo na prepoznatim potrebama dijela stanovnika Poreča.
Darko Milohanić, predsjednik Boćarskog kluba Veleniki pozdravio je sve okupljene boćare i zaželio im dobre igre i lijepo druženje u Velenikima.
Gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo, gospodin Loris Peršurić istaknuo je da je ispunjeno dano obećanje mještanima naselja Veleniki da će i to naselje dobiti kanalizaciju, te time se povećao postotak pokrivenosti sustava odvodnje koja na području Grada Poreča iznosi preko 90% i iznad je prosjeka Republike Hrvatske. Napomenuo je i da mu je drago prisustvovati takvim događajima gdje se mještani redovito okupljaju i koriste boćarsku i drugu sportsku infrastrukturu.


Bacanjem prvih burela, Adriano Jakus i Loris Peršurić otvorili su boćarski turnir i samu feštu.
U sklopu slavlja nastupili su Serđo Valić i Petar Banko, te “Banda žjuk” iz Trsta, a pobjednik međunarodnog turnira trojki postala je ekipa BK Veleniki u sastavu Mauro Velenik, Ivan Milohanić i Darko Mofardin, rezerva Boro Radetić. Druga je bila ekipa BK Selina, treći BK Sv. Lovreč.
Uz mnogobrojne sponzore i mještanke su se pobrinule da nitko ne bude gladan, a u sklopu fešte skupljali su se i dobrovoljni prilozi za opremanje društvenog doma. Fešta je potrajala do kasno u noć.

MO Varvari

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S