NEWS
valfresco

U subotu, 15. rujna zatvaranje Međunarodne studentske kiparske škole Montraker

Andi_Bancic_Canon_5DMIII_10.09.2018_16.19.04_5861
11.09.2018. 19:24; Učitavanja: 156; Početna / Kultura / U subotu, 15. rujna zatvaranje Međunarodne studentske kiparske škole Montraker

U subotu, 15. rujna 2018. od 18 sati održat će se zatvaranje 28. međunarodne studentske kiparske škole Montraker u istoimenom vrsarskom kamenolomu. U slučaju kiše događaj se premješta u staru školu u Vrsaru.

Stručna suradnica škole Vilma Bartolić predstavit će skulpture koje su studenti akademija iz Zagreba, Rijeke, Splita, Ljubljane i Venecije izrađivali posljednjih petnaest dana, a umjetnički direktor škole Peruško Bogdanić podijelit će studentima diplome. Program će svojim nastupom obogatiti učenici Umjetničke škole Poreč.

Skulpture nastale ove godine postavit će se u vrsarsko podmorje, što će stvoriti novu destinaciju za ronioce.

Suorganizatori škole su Pučko otvoreno učilište Poreč, Općina Vrsar i TZ Općine Vrsar. Od samih početaka u organizaciji škole pomažu i lokalne tvrtke – Maistra se brine za smještaj i prehranu sudionika, dok Kamen Pazin donira blokove kamena koje studenti obrađuju.

Za postavljanje skulptura u javni prostor zaduženo je komunalno poduzeće Montraker iz Vrsara. Međunarodna studentska kiparska škola potpomognuta je i sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

POUP

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email