NEWS
valfresco

U srijedu u osn. školi u Vižinadi natjecanje “Boćajmo u školi” – projekt Istarskog boćarskog saveza

Boćajmo u školi
21.05.2018. 12:53; Učitavanja: 69; Početna / Novosti / Okolne općine / U srijedu u osn. školi u Vižinadi natjecanje “Boćajmo u školi” – projekt Istarskog boćarskog saveza

Nakon četiri održana natjecanja na Labinštini (Labin, Nedešćina, Čepić i Potpićan) projekt Istarskog boćarskog saveza pod nazivom Boćajmo u školi, koji za cilj ima populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje, seli na sjever Istre.

U srijedu, 23. svibnja 2018. godine će se naime održati još dva natjecanja. S početkom u 8 sati u Vižinadi će se u svojevrsnim boćarskim igricama, odnosno bližanju i gađanju cilja malim boćama okušati učenice i učenici nižih razreda Područne škole Vižinada OŠ Jože Šurana Višnjan, dok će se od 10.30 sati isto natjecanje prirediti u Buzetu, na boćalištu Sun sport za učenike OŠ Vazmoslav Gržalja.

Projekt Boćajmo u školi čine svojevrsne zabavne igrice kroz koje mladi, učenice i učenici nižih razreda istarskih osnovnih škola, stječu prva boćarska iskustva i susreću se sa temeljnom boćarskom tehnikom, bližanjem i izbijanjem. U protekle četiri godine u natjecanju je aktivno sudjelovalo 847 učenica i učenika, održano je ukupno 36 natjecanja u 15 gradova i mjesta, a projekt je stigao u gotovo sve krajeve Istre.

I ove je godine, uz pomoć suradnika po boćarskim središtima, glavni voditelj projekta Valter Ivančić, naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak, i dalje prvoligaški boćar Pazina, te školovani trener boćanja, predsjednik Zbora trenera IBS-a.

Za najuspješnije natjecatelje na svakom natjecanju predviđene su prigodne nagrade, a za sve učesnike i prigodne majice. Po dvoje najboljih učenica i učenika sa svakog kvalifikacijskog natjecanja steći će pravo nastupa na finalnom natjecanju sezone, a po dvoje najboljih učenica i učenika s finalnog natjecanja steći će pravo besplatnog boravka u tradicionalnom jednotjednom kampu IBS-a za mlade koji će se predstojećeg ljeta održati u Poreču.

(IBS)

Print Friendly, PDF & Email