NEWS

Marin Štefanac osvojio 1. nagradu i na 15. europskom natjecanju klasične gitare “Citta di Gorizia” u Italiji

marin-štefanc
21.05.2018. 12:20; ; Početna / Slider / Marin Štefanac osvojio 1. nagradu i na 15. europskom natjecanju klasične gitare “Citta di Gorizia” u Italiji

Marin Štefanac na prestižnom gitarističkom natjecanju “Città di Goriziau Italiji osvojio je 1. nagradu. Naime, od 5. do 13. svibnja 2018. godine u Goriciji (Italija) održalo se jedno od prestižnijih gitarističkih natjecanja “Città di Gorizia“, u sklopu 15. međunarodnog festivala gitareProgetto Mercatali“, a u organizaciji Gitarističkog centra Mauro Giuliani u spomen na dr. Enrica Mercatalija, dugogodišnjeg člana Gorizia gitarističkog orkestra. Ovo je natjecanje namijenjeno promociji i popularizaciji glazbene umjetnosti i gitare te je otvoreno za izvođače iz cijelog svijeta. 

          Umjetničku školu Poreč predstavljao je učenik trećeg razreda gitare Marin Štefanac koji je svojim sjajnim nastupom osvojio I. nagradu i 3. mjesto sa 96,00 bodova. Marina je za natjecanje pripremao njegov učitelj profesor Hrvoje Hleb.

          Marin je već osvajao brojne prve nagrade i apsolutne pobjede, te je ova, još jedna prva nagrada potvrda izuzetne darovitosti, ali i velikog i predanog rada Marina i njegovog Hleba.

Ovakvi rezultati mogući su samo uz veliku podršku i pomoć roditelja i ravnateljice Osnovne škole Poreč i svih Marinovih učitelja kojima se ovom prilikom od srca zahvaljujemo!

Čestitke Marinu, učitelju Hlebu i roditeljima i želimo još puno radosti i uspješnih nastupa u daljnjem radu.

 

Ponosna i sretna ravnateljica,

Sanjica Sara Radetić, mag. mus.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email