NEWS
LIDL – S posao

U Poreču prva konferencija o golf turizmu

23.05.2018. 21:50; Učitavanja: 183; Početna / Gospodarstvo / U Poreču prva konferencija o golf turizmu
GOLF

U hotelu Parentium će se 28. i 29. svibnja 2018. godine održati Prva konferencija o golf turizmu, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog olimpijskog odbora, Državnog ureda za sport i Grada Poreča-Parenzo, a u organizaciji LUX promocije. U sklopu konferencije, predstavit će se i Akcijski plan golf ponude Hrvatske.

Cilj konferencije je informiranje i edukacija o jednom od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu, svih zainteresiranih dionika. Stvaranje pozitivne percepcije razvoja golfa u javnosti, a koja ima utjecaj i na politiku razvoja golfa u Hrvatskoj. Svrha je i obrazovanje administracije od državne do lokalne razine o pojedinim aspektima golfa kako bi se ubrzali procesi izdavanja potrebnih rješenja, dozvola i drugih poslova potrebnih za izgradnju golf igrališta i privlačenje investitora.

Tema Konferencije iznimno je atraktivna i za hrvatski sport inovativna, pobuđuje godinama veliko zanimanje šire javnosti i medija, revitalizira turizam i hrvatsko gospodarstvo putem sporta, napominju iz organizacije. Prvi dan održat će se panel rasprava, predstavljanje pozitivnih međunarodnih primjera razvoja golfa, predavanja na znanstveno-stručnoj razini. Sudionici imaju mogućnost interakcije i razmjene iskustava s turističkim liderima i golf stručnjacima. Drugi dan održat će se, u suradnji s Hrvatskim golf savezom i Golf klubom Parentium, golf škola na golf vježbalištu u Zelenoj laguni pod vodstvom suorganizatora Konferencije, Dražena Slamara, golf savjetnika i Diega Žužića, hrvatskog golf reprezentativca.

– Iznimno atraktivnom nalazimo panel raspravu 28. svibnja u terminu 11.30 – 13.00 sati na temu Razvoj golf ponude Hrvatske. Panelisti: Robert Pende, Ministarstvo turizma, pomoćnik ministra, Uprava za investicije u turizmu, hotelsko turističku ponudu i posebne oblike turizma / Tomislav Boban, Državni tajnik, Ministarstvo državne imovine / Josip Zaher Potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije / Dražen Slamar, Golf Services, golf savjetnik / Damir Mendica, Plava Laguna, član Uprave / Sanjin Šolić, Jadranka Grupa, predsjednik Uprave / Emilijo Žubrinić, Hrvatski golf savez, predsjednik / Damir Hrvatin, Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Grad Poreč-Parenzo, napominju u priopćenju.

Dodatni materijali

Print Friendly, PDF & Email